Autor:

Moravskoslezský bigos

60 minut PT0H60M
Střední
Ingredience
Hlávkové zelí
(bílé)
400 g
Kysané zelí 400 g
Sádlo 3 lžíce
Cibule
(větší)
1 ks
Vepřové maso 400 g
Uzené maso 200 g
Červené víno 100 ml
Sušené švestky 100 g
Majoránka 1 lžička
Mletá paprika 2 lžička
Bobkový list 2 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Moravskoslezský bigos

Postup přípravy:

Pokrájené hlávkové zelí povařte do poloměkka v osolené vroucí vodě. Sceďte a nechte okapat. Pak nakrájejte najemno cibuli, klobásku na kolečka, maso a bůček na kostičky. Cibuli orestujte na sádle, přidejte vepřové maso. Až se zatáhne, zaprašte ho
paprikou, trošku osmažte a polijte vínem. Osolte a okořeňte, podlijte vodou a vařte, až je maso poloměkké. Přidejte bůček, kysané zelí a bobkové listy. Před koncem vaření vmíchejte vařené hlávkové zelí, švestky a klobásku. Podle chuti dosolte a dokořeňte
majoránkou a ještě chvíli povařte. Podávejte s čerstvým chlebem.


Tato lahodná, sytá a hustá regionální polévka, která zvítězila v náročném klání soutěže Jak šmakuje Moravskoslezsko, zaručeně rozjasní i ten nejzamračenější podzimní den.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Reklama
Hříbky na cibulce s topinkou Víkendové menu pro chalupáře Články z

Komentáře k receptu: Moravskoslezský bigos

Komentáře

  1. Ladia   21.10.2011 | 10:38 | reagovat |

    Že je bigos polévka slyším poprvé, další z českých specialit :-D

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web