Moravské kuře

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 6
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 100
      g máslo
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks moravská klobása
    • 6
      ks žampiony
    • 4
      ks rajčata
    • 4
      ks kapie
    • 3
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • koření na kuře

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěné kuře osolíme, okořeníme, podlijeme trochou oleje a horkou vodou a v troubě upečeme po obou stranách dočervena. Během pečení kuře potíráme rozehřátým máslem. Upečené kuře vyjmeme z pekáčku a udržujeme v teple. Zbylý tuk z výpeku doplníme máslem, na něm podusíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme tence nakrájenou klobásu, houby a osmahneme. Vhodíme osminky rajčat, nudličky kapie a tenké plátky česneku. Společně dodusíme doměkka. Kuře naporcujeme, ke každé porci přidáme malou sběračku zeleninové směsi a podáváme s vařenými brambory nebo hranolky.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.