Autor:

Moravský vrabec

Střední
Ingredience
Vepřové maso
(Vykoštěný bůček nebo plecko)
600 g
Cibule 1 ks
Hladká mouka 1 lžíce
Kmín 1 špetka
Česnek 3 stroužek
Sůl  
Moravský vrabec

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Opláchnuté maso nakrájíme na kostky, vložíme do malého pekáčku, osolíme a posypeme kmínem. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a rozetřený česnek, podlijeme vodou a pečeme v troubě. Během pečení maso obracíme, přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme. Doměkka upečené a dozlatova zbarvené kousky masa vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vodou a za občasného míchání v troubě ještě povaříme a pak přecedíme přes hustý cedník. Potom vložíme zpět upečené maso a ještě společně prohřejeme. Podáváme s bramborovým knedlíkem a se zelím.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 29 x
1-
4.75 29 5 1
Oznámkujte recept jako ve škole
1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 29x)
Žebra z grilu Žebra z grilu krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Moravský vrabec

Komentáře

  1. Jana   10.01.2016 | 19:03 | reagovat | závadný

    Recept se zda velmi zajimavy. Zajima me na kolik stupnu se pece maso a jestli je pekac prikryty nebo ne. Jak se pece dlouho? Dik

    1. Sandra   09.04.2016 | 13:17 | reagovat | závadný

      Já peču na 200° dvě hodiny přikryté... Poslední půl hodiny odkryju a necham dozlatova zapect :) šťávu rozhodně nezahušťuju, ani necedím.. 8-)

      1. Petr   06.08.2016 | 5:01 | reagovat | závadný

        To se mi zdá dlouho dvě hodiny péct, při 200°C.

  2. Miki   27.09.2014 | 19:44 | reagovat | závadný

    Co to je za nesmysl (už jsem to porůznu četl několikrát) s tím cezením šťávy přes cedník??? Co je v ní tak špatného, že se to musí odstranit??? Fakt nechápu!

    1. Paja   04.02.2015 | 17:11 | reagovat | závadný

      Dobrý den,
      podle mého názoru cedime kdyby se nám udělali cucky..po přidání mouky..každopádně kdo nemá cucky proc by cedil. . Ale je to jen muj názor. .
      vaření zdar :-)

  3. kikina   12.07.2014 | 9:42 | reagovat | závadný

    Výborné,doporučuji všem.Já maso nepotírám česnekem,ale krájím ho na malé kousky a větší množství.

  4. Jiřina   21.02.2014 | 13:11 | reagovat | závadný

    mňamózní ;-) a necedila jsem :-) fakt výborný

  5. pinkypink92   07.10.2013 | 19:20 | reagovat | závadný

    výborný recept!!!děkujeme..právě jsem dovařila,necedila jsem a opravdu výtečný!!!mňamka :)

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Miluji tě: Proč muži neradi říkají slova, po kterých my ženy toužíme? Miluji tě: Proč muži neradi říkají slova, po kterých my ženy toužíme?
Jak zvládnout domácnost i své koníčky Jak zvládnout domácnost i své koníčky
Manželství až na věky? Vyberte si partnera podle čtyř živlů zvěrokruhu! Manželství až na věky? Vyberte si partnera podle čtyř živlů zvěrokruhu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web