Autor:

Moravský vrabec

Střední
Ingredience
Vepřové maso
(Vykoštěný bůček nebo plecko)
600 g
Cibule 1 ks
Hladká mouka 1 lžíce
Kmín 1 špetka
Česnek 3 stroužek
Sůl  
Moravský vrabec

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Opláchnuté maso nakrájíme na kostky, vložíme do malého pekáčku, osolíme a posypeme kmínem. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a rozetřený česnek, podlijeme vodou a pečeme v troubě. Během pečení maso obracíme, přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme. Doměkka upečené a dozlatova zbarvené kousky masa vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vodou a za občasného míchání v troubě ještě povaříme a pak přecedíme přes hustý cedník. Potom vložíme zpět upečené maso a ještě společně prohřejeme. Podáváme s bramborovým knedlíkem a se zelím.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 31 x
1-
4.68 31 5 1
Recepty na dipy, které korunují vaše dílo Články z

Komentáře k receptu: Moravský vrabec

Komentáře

  1. Milan   13.01.2017 | 19:54 | reagovat |

    Moravský vrabec je VŽDY ...VŽDY ...VŽDY.... kombinace dvou druhů vepřového masa. Základní kombinací je plecko a bůček a to v poměru 1 : 1 . Krajově se může lišit poměr mas i záměna plecka třeba za krkovičku, výjimečně za kýtu (ale to jsem ještě nejedl). Takže autor receptu je buť ztrouchnivělý Pražák-Pepan podskalýcký, nebo vědomý prznitel mopravské kuchyně. Staďte se!

  2. Jana   10.01.2016 | 19:03 | reagovat |

    Recept se zda velmi zajimavy. Zajima me na kolik stupnu se pece maso a jestli je pekac prikryty nebo ne. Jak se pece dlouho? Dik

    1. Sandra   09.04.2016 | 13:17 | reagovat |

      Já peču na 200° dvě hodiny přikryté... Poslední půl hodiny odkryju a necham dozlatova zapect :) šťávu rozhodně nezahušťuju, ani necedím.. 8-)

      1. Petr   06.08.2016 | 5:01 | reagovat |

        To se mi zdá dlouho dvě hodiny péct, při 200°C.

  3. Miki   27.09.2014 | 19:44 | reagovat |

    Co to je za nesmysl (už jsem to porůznu četl několikrát) s tím cezením šťávy přes cedník??? Co je v ní tak špatného, že se to musí odstranit??? Fakt nechápu!

    1. Paja   04.02.2015 | 17:11 | reagovat |

      Dobrý den,
      podle mého názoru cedime kdyby se nám udělali cucky..po přidání mouky..každopádně kdo nemá cucky proc by cedil. . Ale je to jen muj názor. .
      vaření zdar :-)

  4. kikina   12.07.2014 | 9:42 | reagovat |

    Výborné,doporučuji všem.Já maso nepotírám česnekem,ale krájím ho na malé kousky a větší množství.

  5. Jiřina   21.02.2014 | 13:11 | reagovat |

    mňamózní ;-) a necedila jsem :-) fakt výborný

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuji, vařím marmelády. Nejsem pitomá, abych dělala věci jinak Blanka Milfaitová: Cestuji, vařím marmelády. Nejsem pitomá, abych dělala věci jinak
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web