Hornoslezský bigos

Střední
Ingredience
Vepřová plec 200 g
Vepřový bůček 200 g
Cibule 120 g
Sádlo 80 g
Slanina 70 g
Kysané zelí 200 g
Sůl  
Brambory 200 g
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Obojí maso nakrájíme na malé kostičky, osolíme a opepříme. Na polovině sádla a pokrájené slanině, usmažíme dozlatava jemně nakrájenou cibuli. Přidáme maso, opečeme a za občasného podlévání vodou dusíme do poloměkka.

Mezitím vymastíme druhou polovinu sádla pekáč a na dno urovnáme na plátky nakrájené, oškrábané brambory, mírně posolíme a posypeme kmínem. Na ně rozložíme vrstvu opečeného masa s cibulí, potom vrstvu propláchnutého, okapaného a překrájeného zelí, poslední vrstvu tvoří opět plátky syrových brambor.

Zakryjeme dalším pekáčem, vložíme do vyhřáté trouby a dusíme doměkka.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Pomazánka z pečeného česneku Báječná listopadová čtyřka Články z

Komentáře k receptu: Hornoslezský bigos

Komentáře

  1. Maruš   29.10.2006 | 12:32 | reagovat |

    Další tip na jídlo v římském hrnci pro ty,kteří ho nemají na dietní pokrmy :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Co začít teď jíst, abyste v létě měla dokonalou postavu? Zkuste toto! Co začít teď jíst, abyste v létě měla dokonalou postavu? Zkuste toto!
Vyzkoušeno za vás: Domácí oční maska vás zbaví kruhů a otoků pod očima Vyzkoušeno za vás: Domácí oční maska vás zbaví kruhů a otoků pod očima
Sejroška rekapituluje vztahy Lucky Bílé a radí jí, jak na muže Sejroška rekapituluje vztahy Lucky Bílé a radí jí, jak na muže
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web