Hornoslezský bigos

Střední
Ingredience
Vepřová plec 200 g
Vepřový bůček 200 g
Cibule 120 g
Sádlo 80 g
Slanina 70 g
Kysané zelí 200 g
Sůl  
Brambory 200 g
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Obojí maso nakrájíme na malé kostičky, osolíme a opepříme. Na polovině sádla a pokrájené slanině, usmažíme dozlatava jemně nakrájenou cibuli. Přidáme maso, opečeme a za občasného podlévání vodou dusíme do poloměkka.

Mezitím vymastíme druhou polovinu sádla pekáč a na dno urovnáme na plátky nakrájené, oškrábané brambory, mírně posolíme a posypeme kmínem. Na ně rozložíme vrstvu opečeného masa s cibulí, potom vrstvu propláchnutého, okapaného a překrájeného zelí, poslední vrstvu tvoří opět plátky syrových brambor.

Zakryjeme dalším pekáčem, vložíme do vyhřáté trouby a dusíme doměkka.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Maso plné bylinek Články z

Komentáře k receptu: Hornoslezský bigos

Komentáře

  1. Maruš   29.10.2006 | 12:32 | reagovat |

    Další tip na jídlo v římském hrnci pro ty,kteří ho nemají na dietní pokrmy :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu! Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web