Dýňový krém se zázvorem a chilli

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
30 minut
4
porce
neuvedeno
autor: mrshka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      ks dýně nejlépe hokkaido
    • 1
      ks brambory menší
    • 1
      ks cibule menší
    • 20
      g máslo
    • 100
      ml sladká smetana
    • voda
    • sůl
    • pepř mletý
    • zázvor - mletý
    • chilli
    • muškátový oříšek
    • lněná semínka
    • olivový olej oregano
    • skořice - mletá

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1) Nachystáme si tedy na kostky dýni, najemno cibulku a dáme rozehřát máslo do hrnce.
2
2) Zesklovatíme jemně cibulku, přidáme dýni, necháme pustit šťávu a chuť a zalijeme vývarem (nebo vodou - než z bujonu, radši jen čistá voda!) tak, aby byla dýně i brambor, který přidáme, potopené.
3
3) Osolíme, opepříme lehce, přidáme mleté chilli (jak má kdo rád), sušený zázvor, špetku skořice a muškátový oříšek.
4
4) Vaříme cca 15 minut, aby vše bylo měkké, poté rozmixujeme dohladka, přidáme sladkou smetanu (případně můžeme použít mléko, pokud je to hodně husté) a povaříme, ochutnáme, dochutíme na talířku.
5
Navrch pokapeme oliv. olejem (já dala olej s příchutí oregano) a nasucho opražená lněná semínka.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Hanka
    Hanka |

    23. 12. 2015 22:22

    Celkem kejda, opakovat nebudu ani náhodou, a ta skořice to zabila nadoraz.