Autor:

Fazole s rajčaty

Snadné
Ingredience
Fazole ve slaném nálevu 300 g
Rajčata oloupaná 750 g
Cuketa
- mladá
250 g
Šalotka
nebo cibule(2ks)
5 ks
Česnek
2 -
3 stroužek
Olej 2 lžíce
Uzenina
dle chuti: kabanos, libová slanina, klobása
200 g
Bílé víno - suché
nebo polosuché
100 ml
Sůl
a pepř dle chuti
 
Provensálské koření
1 -
2 lžička
Bazalka
na ozdobení (nemusí být)
 
Fazole s rajčaty

Postup přípravy:

Fazole necháme okapat. Rajčata a šalotky pokrájíme na půlměsíčky. Cuketu omyjeme (neloupeme) a pokrájíme na stejně velké kousky. Česnek nasekáme nadrobno. Uzeninu pokrájíme na menší kostky.
Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém orestujeme šalotku, uzeninu, česnek a cuketu. Pak přidáme fazole a rajčata, zalijeme vínem a necháme cca 10 minut podusit. Nakonec dochutíme solí, pepřem a kořením, které nejdřív promneme v dlaních, aby bylo jemnější. Pro barvu můžeme přidat posekanou bazalku a podáváme, nejlépe s čerstvým pečivem.
* Pokud vynecháme uzeninu, máme jednoduchý vegetariánský pokrm. Nebo ji můžeme nahradit uzeným tofu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10 x
1
4.9 10 5 1
Čokoládový řez s voňavým krémem Speciality, které mají grády Články z

Komentáře k receptu: Fazole s rajčaty

Komentáře

  1. Hašková   04.01.2017 | 17:10 | reagovat |

    Vynikající, děkuji.

  2. Pavlína   07.03.2012 | 16:04 | reagovat |

    Provensálské bylinky s česnekem jídlo skvěle ochutily. Uzeninu nekupuji a bez ní je to myslím zdravější. Moc chválím a doporučuji!

  3. Radka   02.10.2011 | 11:08 | reagovat |

    Dělala jsem k večeři, víno jsem neměla, tak jsem ho nedala a šmákli jsme si, dík za dobrý recept.

  4. Renata Řezníčková   29.07.2011 | 20:43 | reagovat |

    Rajčata v plechu mají teď velmi levná v kauflandu,fazole jsem uvařila ve slané vodě,použila normální cibuli a dala dvě šunkové klobásky a dvě malé cukety.Hotové fazole byly výborné a dcera, která luštěniny skoro vždycky odmítá si dokonce i přidala. Myslím,že by to šlo připravit i bez uzeniny, koření fazole dobře ochutí.

  5. Léňa   20.07.2011 | 18:25 | reagovat |

    velká dobrůtka :-P

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web