Fazole s rajčaty

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 10
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g fazole ve slaném nálevu
    • 750
      g rajčata oloupaná
    • 250
      g cuketa - mladá
    • 5
      ks šalotka nebo cibule(2ks)
    • 3
      stroužek česnek 2 -
    • 2
      lžíce olej
    • 200
      g uzenina dle chuti: kabanos, libová slanina, klobása
    • 100
      ml bílé víno - suché nebo polosuché
    • sůl a pepř dle chuti
    • 2
      lžička provensálské koření 1 -
    • bazalka na ozdobení (nemusí být)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Fazole necháme okapat. Rajčata a šalotky pokrájíme na půlměsíčky. Cuketu omyjeme (neloupeme) a pokrájíme na stejně velké kousky. Česnek nasekáme nadrobno. Uzeninu pokrájíme na menší kostky.
2
Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém orestujeme šalotku, uzeninu, česnek a cuketu. Pak přidáme fazole a rajčata, zalijeme vínem a necháme cca 10 minut podusit. Nakonec dochutíme solí, pepřem a kořením, které nejdřív promneme v dlaních, aby bylo jemnější. Pro barvu můžeme přidat posekanou bazalku a podáváme, nejlépe s čerstvým pečivem.
3
* Pokud vynecháme uzeninu, máme jednoduchý vegetariánský pokrm. Nebo ji můžeme nahradit uzeným tofu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Hašková
    Hašková |

    4. 1. 2017 17:10

    Vynikající, děkuji.

  • Pavlína
    Pavlína |

    7. 3. 2012 16:04

    Provensálské bylinky s česnekem jídlo skvěle ochutily. Uzeninu nekupuji a bez ní je to myslím zdravější. Moc chválím a doporučuji!

  • Radka
    Radka |

    2. 10. 2011 11:08

    Dělala jsem k večeři, víno jsem neměla, tak jsem ho nedala a šmákli jsme si, dík za dobrý recept.

  • Renata Řezníčková
    Renata Řezníčková |

    29. 7. 2011 20:43

    Rajčata v plechu mají teď velmi levná v kauflandu,fazole jsem uvařila ve slané vodě,použila normální cibuli a dala dvě šunkové klobásky a dvě malé cukety.Hotové fazole byly výborné a dcera, která luštěniny skoro vždycky odmítá si dokonce i přidala. Myslím,že by to šlo připravit i bez uzeniny, koření fazole dobře ochutí.

  • Léňa
    Léňa |

    20. 7. 2011 18:25

    velká dobrůtka :-P

  • Colombo
    Colombo |

    24. 6. 2011 10:27

    Lepší fazole se mi ještě nepovedly, díky, díky, díky <:-)

  • Jeníček
    Jeníček |

    1. 6. 2011 09:38

    To je spíš takový fazolový guláš, ale tuze dobrý O:-) <:-)