Lasagne bez bešamelu

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
70 minut
4
porce
neuvedeno
autor: terezvo

Suroviny

Vložit do nákupu
    • lasagne podle velikosti pekáče
    • 0,5
      kg mleté maso - míchané
    • 2
      ks rajský protlak
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžička provensálské koření
    • 1
      lžička muškátový oříšek
    • 2
      lžička cukr
    • 300
      g sýr eidam, čedar nebo mozzarella - co je zrovna doma

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nakrájíme cibulku nadrobno a česnek na plátky. Na pánvi vše osmahneme. Přidáme mleté maso a osmahneme cca 10 minut.
2
Mezitím si uvaříme v hrnci vodu a uvaříme pláty lasagní.
3
K masu přidáme protlak a všechno koření. Na pánev dáme pokličku a podusíme cca 15 minut.
4
Mezitím si nastrouháme sýr a rozehřejeme troubu na 170°C.
5
Vymažeme pekáč oliv. olejem a pokládáme 1. vrstva pláty, 2. vrstva směs 3. vrstva sýr - opakujeme až k okraji pekáče.
6
Dáme do trouby na 45 minut. Poté podáváme.
Zařazení: Maso Mleté

Komentáře k receptu

  • miras
    miras |

    18. 2. 2016 13:15

    já je s bešamelem taky nedělám a jsou vinikajíci 8-)

  • Kátý
    Kátý |

    25. 4. 2015 08:50

    Tak to je taky recept na lasagne BEZ BEŠAMELU!!!! Pokud se ti to nezdá, tak nekoukej na tyhle recepty nebo se nauč alespoň číst. já třeba bešamel nedělám. Asi nemám talent, ale nikdy se mi nepovedl ... Takže jsem ráda za takovéhle recepty... ;-)

  • jirulle119
    jirulle119 |

    12. 11. 2014 21:20

    a zkusil jsi to? očividně ne.. já jsem dělala i s bešamelem a osobně tyhle se mi povedly víc, i chuťově byly lepší.. ;) občas je lepší zkusit a nekritizovat.. nechutná? nevadí, však on to někdo sní.. ;) u nás se po tom jen zaprášilo

  • dinekam
    dinekam |

    21. 9. 2014 18:26

    recept upne na hovno pise se tu na 4 porce 500g masa ja dala 1 kg a sotva to stacilo testoviny se lepily a neni to vubec dobry delala sem to presne podle navodu a proste hnus :-$ :-$

  • pepa
    pepa |

    1. 2. 2014 08:50

    Ahoj a co besamel a jine krasne veci? to tam rovnou muze clovek dat testviny maso sejra a kecup. cesi jsme kulinarsky prasata

  • Tereza Šmoldasová
    Tereza Šmoldasová |

    17. 11. 2013 21:02

    Kdyby se ty potvory Lasagne v hrnci nelepili na sebe :-D jinak ale muž si pochutnal, takže uspěch :-P