Autor:

Harlekýnská veka dle p. Sandtnerové

30 minut PT0H30M
Střední
Porce: 5
Ingredience
Veka
Sardelová pasta
2-3
 lžička
Máslo 200 g
Šunka 150 g
Uherský salám 50 g
Uzený jazyk 150 g
Vejce 2 ks
Nakládané okurky
2-3
 ks
Kapary 50 g
Pistácie  
Ementál 20 g
Harlekýnská veka dle p. Sandtnerové

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Slané

Veku rozkrojíme podélně a vydlabeme střídku. Veku vymažeme sardelovým máslem (umíchá se z másla a sardelové pasty). Do zbylého sardelového másla přidáme nahrubo strouhaný sýr, na drobné kostičky nakrájenou šunku, uherský salám, vařený a oloupaný uzený jazyk, vařená vejce, kyselé okurky, sekané kapary a pistáci. Poloviny vymazané veky naplníme nádivkou (doporučuji lehce - tak 2 mm nad okraj) a pak spojíme veku k sobě a zabalíme do papíru a povážeme motouzem (já používám alobal). Necháme v chladnu (dnes v paneláku asi v lednici) uležet do druhého dne. Krájíme na cca 1 cm silné plátky a podáváme.

Tento recept je opsán ze 70. vydání knihy „Kniha rozpočtů a kuchařských předpisů“ paní Marie Janků - Sandtnerové z roku 1990. Když nevím kudy kam, tady mne vždy zachrání :o))).

Přiznám se v zájmu šetření naší kapsy dávám místo uherského salámu 1 nožku pikantní (např. Zámecké) klobásy a místo Ementálu obyč. Eidam. Navíc jsem oproti orginálu vynechala 100 g telecího masa, které paní Sandtnerová udusila na másle a usekané do nápmně přidávala.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 18 x
2+
4.5 18 5 1

Komentáře k receptu: Harlekýnská veka dle p. Sandtnerové

Komentáře

  1. Pazderová   25.02.2012 | 16:38 | reagovat |

    S víceméně stejnou náplní to byla lahůůůůůdka <3 <3 <:-) , jen se nesmí nechat dlouho, aby nebyla moc mokrá bageta nebo dělat z pravé veky.

  2. LiliRipp   15.04.2011 | 11:51 | reagovat |

    Dělám obdobně a vždy chutná.

  3. marie nezlakova   10.09.2009 | 18:34 | reagovat |

    Fantazie!!!1*.Také jsem připravovala ještě jiné,s různými obměnami.

  4. Oldřich Gargulák   07.09.2008 | 21:30 | reagovat |

    Věděl jsem že to nevydržím do Silvestra!!! Plnil jsem rohlíky, měly úspěch. Jeden jsem prohnal mrazákem, potom 2minuty při 120st.C (křupavý obal)-takže problém přepadových návštěv vyřešen. Čím větší kusy barevných složek, tím pěknější. ... Část másla jsem nahradil Apetittem, ale pořád se mi plnka zdá moc tučná. V rohlíku to bylo ještě únosné, ale ve vece jí bude více, tak nevím...? Příště zkusím veku-nastavit střídkou podle Danky. Ta mě inspirovala dát do středu veky rohlík, nebo žeby Harlekýnský rohlík? Vyzkoušíme-uvidíme.

  5. Oldřich Gargulák   27.08.2008 | 0:01 | reagovat |

    Máte problémy s plněním rohlíků? Zkuste je rozkrojit podélně shora dolů, ale nedokrojit až na podložku. ... Nelíbí se vám mozaika na řezu? Co jde (uzeniny, okurky, sýr) nakrájejte na hranolky a můžete si vyskládat třeba Mikimause nebo toho přitroublého medvěda. Použijete-li párčičky a syrečkové tyčinky můžete si vyskládat krásné voňavé kytinky ...

1 2 3 4 ... 6 7 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web