Autor:

Harlekýnská veka dle p. Sandtnerové

30 minut PT0H30M
Střední
Porce: 5
Ingredience
Veka
Sardelová pasta
2-3
 lžička
Máslo 200 g
Šunka 150 g
Uherský salám 50 g
Uzený jazyk 150 g
Vejce 2 ks
Nakládané okurky
2-3
 ks
Kapary 50 g
Pistácie  
Ementál 20 g
Harlekýnská veka dle p. Sandtnerové

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Slané

Veku rozkrojíme podélně a vydlabeme střídku. Veku vymažeme sardelovým máslem (umíchá se z másla a sardelové pasty). Do zbylého sardelového másla přidáme nahrubo strouhaný sýr, na drobné kostičky nakrájenou šunku, uherský salám, vařený a oloupaný uzený jazyk, vařená vejce, kyselé okurky, sekané kapary a pistáci. Poloviny vymazané veky naplníme nádivkou (doporučuji lehce - tak 2 mm nad okraj) a pak spojíme veku k sobě a zabalíme do papíru a povážeme motouzem (já používám alobal). Necháme v chladnu (dnes v paneláku asi v lednici) uležet do druhého dne. Krájíme na cca 1 cm silné plátky a podáváme.

Tento recept je opsán ze 70. vydání knihy „Kniha rozpočtů a kuchařských předpisů“ paní Marie Janků - Sandtnerové z roku 1990. Když nevím kudy kam, tady mne vždy zachrání :o))).

Přiznám se v zájmu šetření naší kapsy dávám místo uherského salámu 1 nožku pikantní (např. Zámecké) klobásy a místo Ementálu obyč. Eidam. Navíc jsem oproti orginálu vynechala 100 g telecího masa, které paní Sandtnerová udusila na másle a usekané do nápmně přidávala.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 18 x
2+
4.5 18 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 18x)

Komentáře k receptu: Harlekýnská veka dle p. Sandtnerové

Komentáře

  1. Pazderová   25.02.2012 | 16:38 | reagovat | závadný

    S víceméně stejnou náplní to byla lahůůůůůdka <3 <3 <:-) , jen se nesmí nechat dlouho, aby nebyla moc mokrá bageta nebo dělat z pravé veky.

  2. LiliRipp   15.04.2011 | 11:51 | reagovat | závadný

    Dělám obdobně a vždy chutná.

  3. marie nezlakova   10.09.2009 | 18:34 | reagovat | závadný

    Fantazie!!!1*.Také jsem připravovala ještě jiné,s různými obměnami.

  4. Oldřich Gargulák   07.09.2008 | 21:30 | reagovat | závadný

    Věděl jsem že to nevydržím do Silvestra!!! Plnil jsem rohlíky, měly úspěch. Jeden jsem prohnal mrazákem, potom 2minuty při 120st.C (křupavý obal)-takže problém přepadových návštěv vyřešen. Čím větší kusy barevných složek, tím pěknější. ... Část másla jsem nahradil Apetittem, ale pořád se mi plnka zdá moc tučná. V rohlíku to bylo ještě únosné, ale ve vece jí bude více, tak nevím...? Příště zkusím veku-nastavit střídkou podle Danky. Ta mě inspirovala dát do středu veky rohlík, nebo žeby Harlekýnský rohlík? Vyzkoušíme-uvidíme.

  5. Oldřich Gargulák   27.08.2008 | 0:01 | reagovat | závadný

    Máte problémy s plněním rohlíků? Zkuste je rozkrojit podélně shora dolů, ale nedokrojit až na podložku. ... Nelíbí se vám mozaika na řezu? Co jde (uzeniny, okurky, sýr) nakrájejte na hranolky a můžete si vyskládat třeba Mikimause nebo toho přitroublého medvěda. Použijete-li párčičky a syrečkové tyčinky můžete si vyskládat krásné voňavé kytinky ...

1 2 3 4 ... 6 7 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web