Plněné bezmasé bramborové knedlíky

moje hodnocení:

3,8

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Vladúzka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      balíček sojový granulát Bonavita
    • 1
      kostka uzené tofu
    • 1
      kostka zeleninový vývar
    • 500
      g kysané zelí
    • 2
      ks cibule
    • bramborové těsto ze sáčku či doma dělané (občas použiju to bramborové kupované, když spěchám - dá se sehnat i bez éč

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Sojový granulát uvaříme ve vodě ochucené bujonem, pak ho scedíme a vymačkáme z něj přebytečnou vodu. Uzené tofu najemno nastrouháme a smícháme ho s uvařeným sojovým granulátem.
2
Hotové bramborové těsto rozdělíme na stejně velké kousky (podle toho, jak chceme mít knedlíky velké), vyválíme s nich placičky (nebo je "uhňácáme" rukou), plníme je směsí, tvarujeme knedlíky, které pak vkládáme do osolené vroucí vody, vaříme 5-10 minut.
3
Kysané zelí upravíme 5 min. restováním na rozpálené pánvi a cibuli usmažíme dozlatova na cca 50-80 ml oleje (kdo nerad mastné, použije méně oleje).
4
Když je vše hotové, knedlíky na talíři ozdobíme zelím a navrch zlatavou, křupavou cibulkou. Manžel miluje maso, ale když dělám tyhle knedlíky, může se po nich utlouct.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Luda
    Luda |

    2. 9. 2013 09:06

    Dobrutka, mnam!

  • líba
    líba |

    2. 10. 2011 10:48

    je to moc dobré :)

  • MartinV
    MartinV |

    11. 5. 2008 14:47

    Vlaďko, tak tomu rozumím :-)

  • Sylva Karešová
    Sylva Karešová |

    8. 5. 2008 17:23

    Tak tento recept předám mamce :-) Možná tedy něco podobného dělává či dělávala, aspoň mám ten pocit, ale určitě nezaškodí, když jí pošlu odkaz. I mně by to mohlo chutnat :-)