Autor:

Medové-ořechové řezy

Střední
na těsto
Hladká mouka 500 g
Moučkový cukr 200 g
Máslo 200 g
Vejce 2 ks
Med 2 lžíce
Jedlá soda 2 lžička
Mléko 2 lžíce
Citronová šťáva
z jednoho citronu
 
Vlašské ořechy
(nasekané - na posypání)
350 g
na krém
Máslo
(necelých)
250 g
Vanilkový pudink 1 ks
Mléko 1/2 l
Cukr
(podle chuti)
 
na karamel
Cukr krupice 80 g
Máslo 120 g
Med 3 lžíce
Medové-ořechové řezy

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Zpracujeme těsto a rozdělíme ho na dva díly. Vyválíme dvě placky a každou dáme na jiný plech. Jednu upečeme samostatně (15 min). Na druhou nasypeme ořechy a polijeme karamelem, který uděláme tak, že cukr, máslo a med zkaramelizujeme na mírném ohni (až směs začne houstnout) a taktéž dáme péct.
Z mléka a pudinku uděláme pudink, který necháme schládnout a poté ho rozmixujeme s povoleným máslem a cukrem.

Na první placku dáme krém, který ještě pokapeme citronovou šťávou, pak na to polpžíme druhou placku s ořechy zalitými karamelem.

Moučník bychom měli nechat nejméně dva dny odležet.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1
Babiččin třený beránek Babiččin třený beránek Články z

Komentáře k receptu: Medové-ořechové řezy

Komentáře

  1. Lidka B.   27.02.2016 | 10:15 | reagovat |

    Recep jsem chtěla vyzkoušet ,zatím jsem pekla jen placku s ořechy a tak mě překvapilo ,že dáváte zapéct i s karamelem. Bohužel výsledek byl hrozný . Všem doporučuji ,až po pečení polít karamelem. Ještě je i pěkná varianta -placky upéct zvlášť (klidně dohromady ,kdo má horkovzdušnou troubu) a navrch potřít ořechy s karamelem.Vypadá to rozhodně líp. ;-)

  2. oksana   18.11.2012 | 7:21 | reagovat |

    výborné řezy, už jsem je dělala několik krát. Děkuji za recept :-)

  3. jarka   22.03.2011 | 6:29 | reagovat |

    moučník je velmi dobrý,ale na 1 pudink dávám jen 1/4l mléka, myslím, že by byl pudink řidký,do krému dávám rum

    1. WeeBear   24.02.2013 | 19:04 | reagovat |

      Jarko, pudink bude klasický, klasický pudink pěkně ztuhne, natož když je v něm máslo. Není se čeho bát.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré! Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré!
Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat
Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč? Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web