Autor:

Jahodové pokušení

Obtížné
Těsto
Vejce 6 ks
Cukr krupice 6 lžíce
Voda 6 lžíce
Polohrubá mouka 6 lžíce
Prášek do pečiva 1 balíček
Krém
Tvaroh
ve vaničce
2 balení
Šlehačka v prášku
nebo smetana ke šlehání
1 kelímek
Cukr  
Jahody
čerstvé nebo kompotované
250 g
Poleva
Pudinkový prášek
jahodová příchuť
2 balení
Voda
(se šťávou celkem 1 litr)
 
Šťáva z kompotu
nebo jahodové pyré (250g mixovaných jahod)
 
Cukr
dle chuti
4 lžíce
Jahodové pokušení

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Ušleháme vejce s cukrem do pěny a postupně zašleháme horkou vodu. Do husté vaječné pěny přidáme prosátou mouku smíchanou s prškem do pečiva. Vylijeme na vymazaný a vysypaný hlubší plech a upečeme dorůžova v nepříliš horké troubě. Asi tak na 150 °C horkovzduch. Necháme zchladnout a mezitím připravíme krém.

Omyté jahody nakrájíme na malé kousky. Ušleháme šlehačku dle návodu, v misce rozmícháme vaničkový tvaroh s cukrem, může být i vanilkový cukr, a pomalu vmícháme ušlehanou šlehačku. Do této směsi opatrně zamícháme jahodové kousky a popř. přisladíme cukrem moučka. Na vychladlé upečené těsto navrstvíme krém uhladíme a vložíme do lednice.

Uvaříme si pudink ze šťávy nebo jahodové dřeně, vody a cukru a ještě poměrně horké, pomocí lžíce, naneseme na povrch moučníku. Dáme do lednice ztuhnout.

Dávka je na velký a hluboký plech a je toho hodně, vhodné na víkend nebo oslavu pro více lidí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Jahodovo-rebarborový koláč Tip na víkend: Jahodovo-rebarborový koláč Články z

Komentáře k receptu: Jahodové pokušení

Komentáře

  1. ancasara   02.07.2014 | 8:06 | reagovat | závadný

    Mňamka!

  2. Michaela Schenková   17.01.2011 | 20:50 | reagovat | závadný

    Nechápu, proč jsou autorské recepty od uživatelů označené autorem RECEPTY. Tento jsem tady vložila já, ale autor je napsán RECEPTY? Proč? Je to originální můj recept a to slovo od slova!! Příjde mi to jako pěkná sprosťárna. :-X

  3. Irena Klasová   03.06.2008 | 15:15 | reagovat | závadný

    Lákavé, v sobotu vyzkouším a pak dám vědět (ještě jsme přejezeni ze sobotní oslavy). V Lidlu a v Plusu mají balení jahod 500g za 24,90 Kč.

  4. Míša Schenková   24.05.2008 | 8:20 | reagovat | závadný

    Rozměry pekáče jsou 40x30cm , když to dáte na menší pekáček, tak uberte vajíčka a podle toho i mouku a cukr. Kolik vajec - tolik lžic cukr, mouka ,voda . Nebo bude hodně vysoké těsto a to nahoře ( ta náplň ) je lepší, když tam není toho těsta příliš. Doufám, že vyzkoušíte a dáte vědět. Jahody kupuji už teď, dají se pořídit kolem 30 Kč za 500 g a jsou celkem chutné.

  5. Maple   23.05.2008 | 10:24 | reagovat | závadný

    Teda, musí to být opravdu dobrota! Už se nemůžu dočkat, až pojedem na samosběr jahod! Jen by mě zajímalo, jaké jsou rozměry pekáče, ve kterém tuto dobrotu pečete? Děkuji za odpověď.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web