Jahodové pokušení

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 6
      ks vejce
    • 6
      lžíce cukr krupice
    • 6
      lžíce voda
    • 6
      lžíce polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Krém
    • 2
      balení tvaroh ve vaničce
    • 1
      kelímek šlehačka v prášku nebo smetana ke šlehání
    • cukr
    • 250
      g jahody čerstvé nebo kompotované
  • Poleva
    • 2
      balení pudinkový prášek jahodová příchuť
    • voda (se šťávou celkem 1 litr)
    • šťáva z kompotu nebo jahodové pyré (250g mixovaných jahod)
    • 4
      lžíce cukr dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ušleháme vejce s cukrem do pěny a postupně zašleháme horkou vodu. Do husté vaječné pěny přidáme prosátou mouku smíchanou s prškem do pečiva. Vylijeme na vymazaný a vysypaný hlubší plech a upečeme dorůžova v nepříliš horké troubě. Asi tak na 150 °C horkovzduch. Necháme zchladnout a mezitím připravíme krém.
2
Omyté jahody nakrájíme na malé kousky. Ušleháme šlehačku dle návodu, v misce rozmícháme vaničkový tvaroh s cukrem, může být i vanilkový cukr, a pomalu vmícháme ušlehanou šlehačku. Do této směsi opatrně zamícháme jahodové kousky a popř. přisladíme cukrem moučka. Na vychladlé upečené těsto navrstvíme krém uhladíme a vložíme do lednice.
3
Uvaříme si pudink ze šťávy nebo jahodové dřeně, vody a cukru a ještě poměrně horké, pomocí lžíce, naneseme na povrch moučníku. Dáme do lednice ztuhnout.
4
Dávka je na velký a hluboký plech a je toho hodně, vhodné na víkend nebo oslavu pro více lidí.
Zařazení: Moučníky Řezy
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ancasara
    ancasara |

    2. 7. 2014 08:06

    Mňamka!

  • danyi@mf.cz
    danyi@mf.cz |

    18. 1. 2011 13:08

    Vážená paní Schenková, když jsme přebírali recepty ze staré verze, přiřadili jsme autorství receptů jen autorům, u nichž jsme znali jejich email. Protože jste neměla email uveden, tak byl recept převeden na autorství „Recepty“, protože jsme jej nemohli automaticky správně zařadit k Vašemu profilu. Poprosím Vás tedy, zdali si můžete založit profil na webu a napsat mi. Autorství Vašich receptů Vám určitě ihned napravíme. S pozdravem Pavel Danyi. ;-)

  • Michaela Schenková
    Michaela Schenková |

    17. 1. 2011 20:50

    Nechápu, proč jsou autorské recepty od uživatelů označené autorem RECEPTY. Tento jsem tady vložila já, ale autor je napsán RECEPTY? Proč? Je to originální můj recept a to slovo od slova!! Příjde mi to jako pěkná sprosťárna. :-X

  • Irena Klasová
    Irena Klasová |

    3. 6. 2008 15:15

    Lákavé, v sobotu vyzkouším a pak dám vědět (ještě jsme přejezeni ze sobotní oslavy). V Lidlu a v Plusu mají balení jahod 500g za 24,90 Kč.

  • Míša Schenková
    Míša Schenková |

    24. 5. 2008 08:20

    Rozměry pekáče jsou 40x30cm , když to dáte na menší pekáček, tak uberte vajíčka a podle toho i mouku a cukr. Kolik vajec - tolik lžic cukr, mouka ,voda . Nebo bude hodně vysoké těsto a to nahoře ( ta náplň ) je lepší, když tam není toho těsta příliš. Doufám, že vyzkoušíte a dáte vědět. Jahody kupuji už teď, dají se pořídit kolem 30 Kč za 500 g a jsou celkem chutné.

  • Maple
    Maple |

    23. 5. 2008 10:24

    Teda, musí to být opravdu dobrota! Už se nemůžu dočkat, až pojedem na samosběr jahod! Jen by mě zajímalo, jaké jsou rozměry pekáče, ve kterém tuto dobrotu pečete? Děkuji za odpověď.

  • Věra z DC
    Věra z DC |

    23. 5. 2008 08:44

    Tak to se teda čte.... a když má člověk představivost ... no paráda ... jahody na zahrádce budou, tak se zatím těším a pak určitě vyzkouším... díky za recept.