Autor:

Dršťková polévka z vepřových žaludků

Střední
Ingredience
Žaludky
- vepřové
1 kg
Sádlo
nebo olej
 
Cibule
- drobně pokrájená
2 ks
Česnek
- utřený
4 stroužek
Mletá paprika 1 lžíce
Majoránka 1 lžíce
Líbeček
(nemusí být)
1/2 lžíce
Pepř mletý  
Sůl  
Vývar
nebo bujón v kostce
 
Hladká mouka
na zahuštění
 
Dršťková polévka z vepřových žaludků

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Žaludky řádně omyjeme a dáme vařit do studené vody. Až se začnou vařit, vodu slijeme a toto opakujeme ještě 2x. Pak dáme žaludky do hrnce a vaříme cca 2 hodiny v osolené vodě doměkka. Pokud použijeme tlakový hrnec, stačí nám 35-40 minut a nechat ,,dojít,,. Pak žaludky vyjmeme, ještě jednou očistíme a pokrájíme je na proužky (nudličky). Na rozehřátém sádle nebo oleji si osmažíme cibulku, pak přidáme zpěnit česnek a papriku (můžeme použít i gulášové koření), vmícháme pokrájené žaludky, vše zaprášíme moukou (cca 1,5-2 lžíce), promícháme a zalijeme vývarem. Vše necháme provařit asi 15 minut, dochutíme majoránkou, libečkem, pepřem a solí dle potřeby, případně přidáme ještě čerstvě rozetřený česnek a podáváme, nejlépe s čerstvým chlebem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 31 x
1-
4.65 31 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 31x)
Reklama
Těstovinová rýže s krevetami Originální italské večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Dršťková polévka z vepřových žaludků

Komentáře

  1. Marie Faltová   25.01.2016 | 11:08 | reagovat | závadný

    Dělám jí léta a pořád patří mezi neoblíbenější, je vynikající a vydatná.

  2. Karel   27.11.2013 | 15:19 | reagovat | závadný

    Doporučil bych při vaření v papiňáku dobu 60 minut.Místo papriky jsem na posmaženou cibulku dal nakrájenou gombaseckou klobásu a česnek rozdrcený jsem dal až v poslední fázi kdy jsem polévku vypnul.
    V průběhu vaření jsem přidal na špičku příborového nože feferonovou pastu.
    Nepoužíval jsem poslední vývar z papiňáku , ale vedle jsem si povařil kostku masoxu v litru vody.
    Zdálo by se že ten vývar musí být slabý ,ale klobáska v hlavním hrnci to dorovnala.
    Použil jsem jeden vepř.žaludek za 17 kč a polévky je na pět porcí. O:-)

  3. Jarmila Nováková   10.02.2012 | 9:46 | reagovat | závadný

    Je výborná, dělám jí hlavně přes zimu a většinou jako hlavní chod nebo k večeři s houskou nebo chlebem, česneku a majoránky dávám hodně, chlapy se po ní můžou zbláznit.

  4. Renata Škodová   06.09.2011 | 21:43 | reagovat | závadný

    Dělala jsem z předvařených žaludků, takže skoro žádná práce. Byla moc chutná a určitě jí udělám zase.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web