Autor:

Jahodové řezy

Obtížné
Na těsto
Žloutek 6 ks
Cukr 180 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Bílek 6 ks
Polohrubá mouka 200 g
Náplň
Jahody 700 g
Cukr 100 g
Červená želatina 3 plátek
Bílá želatina 6 plátek
Vanilkový cukr 2 balíček
Citron 1 ks
Podmáslí 250 ml
Šlehačka
2 a 1/2 kelímku (po 200 g)
2,5 kelímek
Na polevu
Jahodový pudink 1 balíček
Voda 500 ml
Cukr  
Jahodové řezy

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Piškotový korpus: žloutky s polovinou cukru a s vanilkovým cukrem utřeme do husté pěny. Bílky s vodou lehce ušleháme, postupně přisypáváme druhou polovinu cukru a ušleháme pevný sníh. Pevný sníh zlehka zapracujeme do pěny. Lehce vmícháme prosátou mouku. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy, uhladíme povrch a pečeme 25-30 minut. Prvních 15 minut troubu neotevíráme, aby se těsto nesrazilo. Po 25 minutách zkusíme špejlí nebo párátkem, jak je těsto upečené a podle potřeby ještě dopečeme.

Náplň: želatinu rozpustíme ve studené vodě, jahody omyjeme a polovinu z nich rozmačkáme. Zbytek jahod smícháme s podmáslím, vanilkou, cukrem a vmícháme do rozmačkaného základu. Do směsi přidáme vymačkanou želatinu, důkladně promícháme a necháme vychladnout.

Poleva: do vroucí vody zavaříme jahodový pudink rozkvedlaný v troše vody s cukrem. Krátce povaříme.

Piškotový korpus rozkrojíme a rovnoměrně navrstvíme ztuhlou jahodovou hmotu. Přiklopíme vrchní díl moučníku a opatrně zalijeme polevou z jahodového pudinku. Po vychlazení zdobíme šlehačkou a kouskem čerstvé jahody. Opatrně krájíme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Košíčky s malinovým krémem a malinami Úroda chutí a barev. Skvělé recepty z malin, rybízu, cuket i paprik. Články z

Komentáře k receptu: Jahodové řezy

Komentáře

  1. Marcela Žihlová   02.03.2008 | 13:09 | reagovat |

    Tu šlehačku jsem tam nedala. Nechala sem všechno ztuhnout ve formě přes noc a nakonec to druhý den bylo pevné. Všem chutnalo. Těsto je dobré, piškotové a náplň z jahod taková svěží.

  2. Lenka S   14.02.2008 | 20:56 | reagovat |

    Řekla bych, že ta šlehačka se má ušlehaná vmíchat do náplně.

  3. Hana Rožníčková   14.02.2008 | 20:25 | reagovat |

    Marcelko, teď jsem si všimla, že fotografie patří k jinému receptu, tento recept není můj.

  4. Marcela Žihlová   14.02.2008 | 18:46 | reagovat |

    To potřebujete 2 a půl kelímku šlehačky na zdobení? A ten obrázek jak u toho máten není určitě podle tohoto receptu, že? Jinak ho zrovna zkoušim, tak uvidíme zítra, jaký bude.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web