Autor:

Jahodové řezy

Obtížné
Na těsto
Žloutek 6 ks
Cukr 180 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Bílek 6 ks
Polohrubá mouka 200 g
Náplň
Jahody 700 g
Cukr 100 g
Červená želatina 3 plátek
Bílá želatina 6 plátek
Vanilkový cukr 2 balíček
Citron 1 ks
Podmáslí 250 ml
Šlehačka
2 a 1/2 kelímku (po 200 g)
2,5 kelímek
Na polevu
Jahodový pudink 1 balíček
Voda 500 ml
Cukr  
Jahodové řezy

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Piškotový korpus: žloutky s polovinou cukru a s vanilkovým cukrem utřeme do husté pěny. Bílky s vodou lehce ušleháme, postupně přisypáváme druhou polovinu cukru a ušleháme pevný sníh. Pevný sníh zlehka zapracujeme do pěny. Lehce vmícháme prosátou mouku. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy, uhladíme povrch a pečeme 25-30 minut. Prvních 15 minut troubu neotevíráme, aby se těsto nesrazilo. Po 25 minutách zkusíme špejlí nebo párátkem, jak je těsto upečené a podle potřeby ještě dopečeme.

Náplň: želatinu rozpustíme ve studené vodě, jahody omyjeme a polovinu z nich rozmačkáme. Zbytek jahod smícháme s podmáslím, vanilkou, cukrem a vmícháme do rozmačkaného základu. Do směsi přidáme vymačkanou želatinu, důkladně promícháme a necháme vychladnout.

Poleva: do vroucí vody zavaříme jahodový pudink rozkvedlaný v troše vody s cukrem. Krátce povaříme.

Piškotový korpus rozkrojíme a rovnoměrně navrstvíme ztuhlou jahodovou hmotu. Přiklopíme vrchní díl moučníku a opatrně zalijeme polevou z jahodového pudinku. Po vychlazení zdobíme šlehačkou a kouskem čerstvé jahody. Opatrně krájíme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Trhanec s jablky a rozinkami Svátky jara den po dni. Ty nej velikonoční recepty - díl I. Články z

Komentáře k receptu: Jahodové řezy

Komentáře

  1. Marcela Žihlová   02.03.2008 | 13:09 | reagovat |

    Tu šlehačku jsem tam nedala. Nechala sem všechno ztuhnout ve formě přes noc a nakonec to druhý den bylo pevné. Všem chutnalo. Těsto je dobré, piškotové a náplň z jahod taková svěží.

  2. Lenka S   14.02.2008 | 20:56 | reagovat |

    Řekla bych, že ta šlehačka se má ušlehaná vmíchat do náplně.

  3. Hana Rožníčková   14.02.2008 | 20:25 | reagovat |

    Marcelko, teď jsem si všimla, že fotografie patří k jinému receptu, tento recept není můj.

  4. Marcela Žihlová   14.02.2008 | 18:46 | reagovat |

    To potřebujete 2 a půl kelímku šlehačky na zdobení? A ten obrázek jak u toho máten není určitě podle tohoto receptu, že? Jinak ho zrovna zkoušim, tak uvidíme zítra, jaký bude.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout? Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout?
Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse
Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné? Těhotné a kojící ženy - jaké látky, vitamíny a minerály jsou potřebné?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web