Hranolky z kapra

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 10
      g sůl
    • paprika - sladká
    • česnek
    • mletý kmín
    • zázvor - mletý
    • 30
      g sojová omáčka
    • 50
      g hladká mouka
    • 30
      g škrobová moučka
    • 200
      ml olej
    • 600
      g rybí file z kapra

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Filety z kapra nakrájejte na delší tenké kousky. Takto připravené hranolky kapřího masa osolte, potřete lisovaným česnekem, kořením a sojovou omáčkou a nechte je odležet.
2
Hranolky obalte ve směsi hladké mouky, papriky a škrobové moučky. Smažte v rozpáleném oleji. Usmažené hranolky necháme okapat v sítu a podáváme. Je vhodné doplnit pokrm o omáčkou, například kysanou smetanou s křenem.
3
Kapří hranolky připravené z Třeboňského kapra jsou vyhlášenou specialitou třeboňských restaurací.
Zařazení: Maso Rybí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Alena
    Alena |

    2. 1. 2013 23:45

    Opravdu vynikající, vřele doporučuji navštívit tyto restaurace nebo si udělat doma. :-)

  • Renata
    Renata |

    26. 11. 2012 11:06

    Přidejte recept i na tyto stránky a soutěžte o nový iPad mini :) http://www.soutezplus.cz/s/uMaWTQdh/

  • IzzySkid
    IzzySkid |

    25. 11. 2012 13:26

    Vynikající....... I já, který tvrdí, že je v rybě na můj vkus moc kostí a málo vepřového, jsem se mohl utlouct. Jako přílohu jsem dělal bramborové plátky v troubě. :-)

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik |

    29. 11. 2011 14:02

    No teda! To je paráda. Kapří hranolky jsem ještě nikdy neslyšela to je teda vážně senzace! <:-)

  • Marcela
    Marcela |

    3. 7. 2011 06:36

    Kapří hranolky jsou opravdu vynikajícía nejlépe chutnají v některé z třeboškých restaurací - třeba Na rybníčku, nebo U šupiny. <:-)