Autor:

Jahodové řezy V.

45 minut PT0H45M
Snadné
Těsto
Vejce 4 ks
Voda 200 ml
Olej 150 ml
Cukr krystal 250 g
Kakao 4 lžička
Hladká mouka 250 g
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Čokoládová poleva  
Krém
Jahodový kompot 700 ml
Maizena 2 lžíce
Máslo 250 g
Moučkový cukr 200 g
Jahodové řezy V.

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Žloutky s cukrem a vlažnou vodou vyšleháme do pěny, přidáme olej, kakao, mouku s práškem a sníh z bílků.
Těsto vlejeme na vymazaný plech a upečeme.
Jahody scedíme, do šťávy dáme maizenu a uvaříme hustý puding.
Do vychladlého zašleháme máslo utřené s cukrem a nakrájené jahody. Krém natřeme na těsto a polejeme čokoládovou polevou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10 x
1-
4.7 10 5 1
Sušenky s arašídovým krémem Čokoládové potěšení. Tohle jsou ty nejlepší recepty! Články z

Komentáře k receptu: Jahodové řezy V.

Komentáře

  1. Chezzie1   16.06.2012 | 12:38 | reagovat |

    neměla jsem velkou plechovku jahod, použila jsem dvě po 400 ml, do štávy jsem dala dva vanilkové pudinky, pak půlku másla, nakonec pokrájené jahody, vůbec jsem krém nesladila a výsledek je víc než výborný :-)
    dělala jsem na menší plech, příště udělám na větší, těsto podle návodu je pak docela vysoké a do těsta jsem dala jen 200 gr cukru, bohatě stačilo

  2. hankahof   08.05.2011 | 19:29 | reagovat |

    Nevím proč, ale krém jsem měla řídký, neztuhl mi. Asi jsem dala víc jahodové šťávy - každý kompot má možná jiný poměr jahod a šťávy. Ale chuťově výborné. Pochutnali jsme si.

  3. hana Valentová   15.05.2010 | 20:38 | reagovat |

    Vynikající, dělala jsem z čerstvých i kompotovaných jahod a aby nebylo málo šťávy, přidala jsem jahodový sirup, jak se s ním polévají zmrzliny a opravdu delikátní záležitost..

  4. hana Valentová   20.04.2010 | 19:52 | reagovat |

    Mňam, ty jsou luxusní, právě jsem je dodělala, teda ještě jsem vynechala čokoládovou polevu a zítra na ně dám šlehačku. Mám úplně luxusní krém, měla jsem jahody jedny z plechovky a jedny čerstvé,takže jsem měla málo šťávy a tu jsem doplnila tím, čím se polévají zmrzliny, nevím, jak se to jmenuje, prostě taková jahodová poleva, tím se dost osladil pudink a do krému jsem dala jen nepatrné množství cukru, asi 100gr, no bomba. A ta kombinace obou jahod, super! Piškot se také nádherně povedl.

  5. Petra Seibertová   13.10.2008 | 5:48 | reagovat |

    Dělala jsem podle receptu,jen jsem ubrala trochu cukru a vynikající,za 1.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web