Autor:

Jahodové řezy V.

45 minut PT0H45M
Snadné
Těsto
Vejce 4 ks
Voda 200 ml
Olej 150 ml
Cukr krystal 250 g
Kakao 4 lžička
Hladká mouka 250 g
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Čokoládová poleva  
Krém
Jahodový kompot 700 ml
Maizena 2 lžíce
Máslo 250 g
Moučkový cukr 200 g
Jahodové řezy V.

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Žloutky s cukrem a vlažnou vodou vyšleháme do pěny, přidáme olej, kakao, mouku s práškem a sníh z bílků.
Těsto vlejeme na vymazaný plech a upečeme.
Jahody scedíme, do šťávy dáme maizenu a uvaříme hustý puding.
Do vychladlého zašleháme máslo utřené s cukrem a nakrájené jahody. Krém natřeme na těsto a polejeme čokoládovou polevou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
2+
4.36 11 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 11x)
Kantonská rýže s kachními prsíčky Ochutnejte Čínu doma Články z

Komentáře k receptu: Jahodové řezy V.

Komentáře

  1. Chezzie1   16.06.2012 | 12:38 | reagovat | závadný

    neměla jsem velkou plechovku jahod, použila jsem dvě po 400 ml, do štávy jsem dala dva vanilkové pudinky, pak půlku másla, nakonec pokrájené jahody, vůbec jsem krém nesladila a výsledek je víc než výborný :-)
    dělala jsem na menší plech, příště udělám na větší, těsto podle návodu je pak docela vysoké a do těsta jsem dala jen 200 gr cukru, bohatě stačilo

  2. hankahof   08.05.2011 | 19:29 | reagovat | závadný

    Nevím proč, ale krém jsem měla řídký, neztuhl mi. Asi jsem dala víc jahodové šťávy - každý kompot má možná jiný poměr jahod a šťávy. Ale chuťově výborné. Pochutnali jsme si.

  3. hana Valentová   15.05.2010 | 20:38 | reagovat | závadný

    Vynikající, dělala jsem z čerstvých i kompotovaných jahod a aby nebylo málo šťávy, přidala jsem jahodový sirup, jak se s ním polévají zmrzliny a opravdu delikátní záležitost..

  4. hana Valentová   20.04.2010 | 19:52 | reagovat | závadný

    Mňam, ty jsou luxusní, právě jsem je dodělala, teda ještě jsem vynechala čokoládovou polevu a zítra na ně dám šlehačku. Mám úplně luxusní krém, měla jsem jahody jedny z plechovky a jedny čerstvé,takže jsem měla málo šťávy a tu jsem doplnila tím, čím se polévají zmrzliny, nevím, jak se to jmenuje, prostě taková jahodová poleva, tím se dost osladil pudink a do krému jsem dala jen nepatrné množství cukru, asi 100gr, no bomba. A ta kombinace obou jahod, super! Piškot se také nádherně povedl.

  5. Petra Seibertová   13.10.2008 | 5:48 | reagovat | závadný

    Dělala jsem podle receptu,jen jsem ubrala trochu cukru a vynikající,za 1.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web