Jahodové řezy V.

Hodnocení:

Moje:

45 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 4
      ks vejce
    • 200
      ml voda
    • 150
      ml olej
    • 250
      g cukr krystal
    • 4
      lžička kakao
    • 250
      g hladká mouka
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • čokoládová poleva
  • Krém
    • 700
      ml jahodový kompot
    • 2
      lžíce maizena
    • 250
      g máslo
    • 200
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky s cukrem a vlažnou vodou vyšleháme do pěny, přidáme olej, kakao, mouku s práškem a sníh z bílků.
2
Těsto vlejeme na vymazaný plech a upečeme.
3
Jahody scedíme, do šťávy dáme maizenu a uvaříme hustý puding.
4
Do vychladlého zašleháme máslo utřené s cukrem a nakrájené jahody. Krém natřeme na těsto a polejeme čokoládovou polevou.
Zařazení: Moučníky Řezy
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Chezzie1
    Chezzie1 |

    16. 6. 2012 12:38

    neměla jsem velkou plechovku jahod, použila jsem dvě po 400 ml, do štávy jsem dala dva vanilkové pudinky, pak půlku másla, nakonec pokrájené jahody, vůbec jsem krém nesladila a výsledek je víc než výborný :-) dělala jsem na menší plech, příště udělám na větší, těsto podle návodu je pak docela vysoké a do těsta jsem dala jen 200 gr cukru, bohatě stačilo

  • hankahof
    hankahof |

    8. 5. 2011 19:29

    Nevím proč, ale krém jsem měla řídký, neztuhl mi. Asi jsem dala víc jahodové šťávy - každý kompot má možná jiný poměr jahod a šťávy. Ale chuťově výborné. Pochutnali jsme si.

  • hana Valentová
    hana Valentová |

    15. 5. 2010 20:38

    Vynikající, dělala jsem z čerstvých i kompotovaných jahod a aby nebylo málo šťávy, přidala jsem jahodový sirup, jak se s ním polévají zmrzliny a opravdu delikátní záležitost..

  • hana Valentová
    hana Valentová |

    20. 4. 2010 19:52

    Mňam, ty jsou luxusní, právě jsem je dodělala, teda ještě jsem vynechala čokoládovou polevu a zítra na ně dám šlehačku. Mám úplně luxusní krém, měla jsem jahody jedny z plechovky a jedny čerstvé,takže jsem měla málo šťávy a tu jsem doplnila tím, čím se polévají zmrzliny, nevím, jak se to jmenuje, prostě taková jahodová poleva, tím se dost osladil pudink a do krému jsem dala jen nepatrné množství cukru, asi 100gr, no bomba. A ta kombinace obou jahod, super! Piškot se také nádherně povedl.

  • Petra Seibertová
    Petra Seibertová |

    13. 10. 2008 05:48

    Dělala jsem podle receptu,jen jsem ubrala trochu cukru a vynikající,za 1.

  • Eva O.
    Eva O. |

    11. 6. 2007 13:30

    Ted v sezone jsem pouzila cerstve jahody, krem jsem udelala z jahodoveho pudinku - cukr jsem do kremu nevazila, ale pridala podle chuti, a byl to vyborny zakusek, chutnal i rozmlsanym chlapum v rodine, takze je to jasna 1.

  • Pavlína
    Pavlína |

    2. 6. 2006 09:37

    Dělala jsem to, když jsme jeli k manželovým rodičům a tolik jim to chutnalo, že to budu dělat zas. Děkuji za recept.

  • marie krejzarova
    marie krejzarova |

    25. 3. 2006 16:30

    Zdá se mi toho cukru dost.Dělám podobný recept skoro totéž a musela jsem cukr ubrat po 5 dkg z těsta i z krému a ještě je to sladké dost.Ale je to víborné.