Autor:

Jahodové řezy IV.

Snadné
Ingredience
Vejce 4 ks
Cukr 200 g
Polohrubá mouka 200 g
Voda
vlažná
5 lžíce
Jahody 300 g
Jahodová marmeláda 150 g
Smetana ke šlehání 1 kelímek
Vanilkový cukr 1 balíček
Moučkový cukr
na posypání
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Utřeme žloutky s mletým cukrem a vodou do pěny. Pak přidáme mouku a sníh.
Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C.
Piškot rozkrojíme na dvě půlky. Jednu polovinu namažeme marmeládou a poklademe plátky jahod. Na ně dáme ušlehanou smetanu s vanilkovým cukrem a přiklopíme druhou polovinou piškotu.
Trošku zatížíme a do druhého dne necháme vychladit. Povrch posypeme mletým cukrem a každý kousek můžeme ozdobit jahodou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Strapačky s kysaným zelím a uzeným Tradiční slovenská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Jahodové řezy IV.

Komentáře

  1. Ivča R.   13.03.2006 | 15:29 | reagovat |

    Je to vynikající, děti to snědly na posezení.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web