Pohankové zeleninové rizoto s kuřecím plátkem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
30 minut
2
porce
neuvedeno
autor: Ivetts

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      sklenice pohanka
    • 1
      ks cuketa středně velká
    • 1
      ks červená paprika nebo jiná paprika
    • 2
      hrst rukola
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks česnek
    • 1
      ks jarní cibulka
    • 1
      lžíce oregáno
    • 1
      ks kuřecí prsa
    • sůl
    • pepř mletý
    • koření na kuře
    • 40
      g máslo
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pohanku uvaříme podle návodu na obalu. Já ji vařím 5 minut na mírném ohni, vypnu a pak 30 minut za občasného promíchání nechám pod pokličkou dojít.
2
Mezitím si na pánvi rozehřejeme lžičku olivového oleje a 20 g másla. Orestujeme na plátky nakrájenou cibuli, na drobno nakrájenou jarní cibulku a česnek. Přidáme nakrájenou cuketu a papriku a osmahneme do poloměkka. Samozřejmě osolíme, opepříme a přidáme trošku oregana. Nakonec přimícháme rukolu a odstavíme z plotny.
3
Do odstavené pohanky vmícháme 20 g másla, až se rozpustí, a pak přimícháme i zeleninovou směs. Necháme pod pokličkou spojit chutě a vrhneme se na kuřecí maso.
4
Kuřecí prsa si naklepeme a jelikož chutím se meze nekladou, tak si kuřecí maso můžete ochutit podle sebe.
5
Já jej opepřím a z jedné strany posypu grilovacím kořením a z druhé strany osolím a posypu oreganem. Osmahneme na pánvi, jak jsme zvyklí.
6
Dobrou chuť. :)

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.