Autor:

Pohankové zeleninové placky

30 minut PT0H30M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Pohanka
lámanka
200 g
Vejce 1 ks
Mrkev 1 ks
Cibule 1 ks
Pórek 1 ks
Celer
stačí kousek
1 ks
Ovesné vločky 1 hrst
Extra panenský olivový olej 1 lžíce
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Česnek 2 stroužek
Pohankové zeleninové placky

Postup přípravy:

Nejprve dle návodu uvaříme pohanku lámanku - propláchnutou ji uvaříme ve vodě, dokud ji do sebe nevsákne a nezměkne. Poté necháme vychladnout - bude z ní hustá „kaše“.
Všechnu zeleninu očistíme a nasekáme, ev. nastrouháme najemno, poté smícháme s vychladlou pohankou.
Do směsi přidáme vejce, sůl, pepř, event. oblíbené koření a zahustíme ovesnými vločkami, poté mokrýma rukama tvarujeme placky na plech vyložený pečícím papírem.
Placky před pečením lehce zakapeme olivovým olejem a dáme péct do vyhřáté trouby na cca 20-30 minut, dokud nezezlátnou.
Placky jsou dobré teplé i studené, doplněné třeba okurkovým nebo zelným salátem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Blitva Chorvatsko na talíři Články z

Komentáře k receptu: Pohankové zeleninové placky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web