Pohankové zeleninové placky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
30 minut
4
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g pohanka lámanka
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks pórek
    • 1
      ks celer stačí kousek
    • 1
      hrst ovesné vločky
    • 1
      lžíce extra panenský olivový olej
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 2
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve dle návodu uvaříme pohanku lámanku - propláchnutou ji uvaříme ve vodě, dokud ji do sebe nevsákne a nezměkne. Poté necháme vychladnout - bude z ní hustá "kaše".
2
Všechnu zeleninu očistíme a nasekáme, ev. nastrouháme najemno, poté smícháme s vychladlou pohankou.
3
Do směsi přidáme vejce, sůl, pepř, event. oblíbené koření a zahustíme ovesnými vločkami, poté mokrýma rukama tvarujeme placky na plech vyložený pečícím papírem.
4
Placky před pečením lehce zakapeme olivovým olejem a dáme péct do vyhřáté trouby na cca 20-30 minut, dokud nezezlátnou.
5
Placky jsou dobré teplé i studené, doplněné třeba okurkovým nebo zelným salátem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.