Senzační schwarzwaldský dort

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 8
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 6
      ks vejce
    • 3
      lžíce kakao
    • 6
      lžíce cukr krupice
    • 6
      lžíce polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Náplň I.
    • 1
      ks višňový kompot
    • 2
      balení želé dortové
    • šťáva z kompotu
    • juice Višňový
  • Náplň II
    • 500
      ml smetana ke šlehání stačí 30-32%
    • 1
      balíček želatina bezbarvé želatiny
    • 2
      lžíce moučkový cukr
  • Zdobení
    • 1
      hrst mandle Lupínkové mandle
    • 12
      ks višně Pěkné, mohou být i čerstvé

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těsto: z uvedených surovin upečeme piškot, necháme dobře vystydnout a rozřízneme na 3 placky. Nahřejeme marmeládu a spodní placku s ní pečlivě namažeme. Na ni poskládáme okapané a vypeckované višně. Uvaříme červené želé podle návodu na sáčku, necháme prochladnout a když už ztratí tekutou konzistenci, opatrně ho navrstvíme na višně. Necháme v chladu ztuhnout a připravíme si šlehačku: ušleháme do tuha smetanu ke šlehání, na závěr přidáme cukr.
2
Rozpustíme ve vodě želatinu, zahřejeme podle návodu, necháme mírně prochladnout a do ještě tekuté postupně dáme asi 6 lžic ušlehané šlehačky. Pak tuto hmotu rychle vmícháme do šlehačky. Přiklopíme druhou placku na studené želé s višněmi, namažeme ji želatinovou šlehačkou, přikryjeme třetí plackou, nahoře a dokola též pomažeme šlehačkou. Nakonec ozdobíme višněmi a na boky lehce přitlačíme mandlové lupínky.
3
Poznámky: vrstva s višněmi a želé se nejlépe dělá ve formě; želatina ve šlehačce má tendenci dělat žmolky, tomu předejdeme jen tak, že suroviny smícháváme po malých částech a nebojíme se důkladně míchat, každá želatina nakonec ztuhne!!! Nebojte se, vypadá to velmi pracně, také to pracný dort je, ale výsledek stojí za to.
Zařazení: Moučníky Dorty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.