Autor:

Fazolová gulášovka s uzeným masem

30 minut PT0H30M
Snadné
Ingredience
Uzené maso - vařené
na kousky nakrájet
200 g
Fazole
plechovka (ve slaném nálevu)
2 ks
Brambory
větší
3 ks
Cibule 2 ks
Mléko 100 ml
Hladká mouka 40 g
Olej 2 lžíce
Líbeček  
Petrželka  
Ocet 1 lžička
Mletá sladká paprika 2 lžička
Sůl
dle chuti a potřeby
 
Česnek 2 stroužek
Fazolová gulášovka s uzeným masem

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Polévky, Z luštěnin

Uzené maso povaříme. Do vývaru dáme vařit brambory na kostičky do měkka s libečkem.

V menší nádobě zpěníme na oleji cibulku, přidáme česnek, sladkou papriku a osmahneme (ne moc dlouho aby nám nezhořkla paprika!). Zaprášíme moukou, takovouto jíšku pak zalijeme vodou a necháme asi 3 min provařit. Touto směsí pak zalijeme brambory, přidáme mléko, dochutíme solí a octem, přidáme scezené fazole, nakrájené maso a posypeme petrželkou. Na vypnutém sporáku necháme dojít.

Pokud uděláte řidší variantu, můžete podávat jako vydatnou polévku. V hustší konzistenci jako gulášek s pečivem či jen tak. Dobrá je i verze bez masa.
Dobrou chuť.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 2x)
Reklama
Ořechové tyčinky s ledovou polevou Tip na nedělní oběd - kuře s mandlovou nádivkou a ořechové tyčinky Články z

Komentáře k receptu: Fazolová gulášovka s uzeným masem

Komentáře

  1. J.   28.11.2012 | 7:06 | reagovat | závadný

    Dobrota :-* <3

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web