Štafetky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 9
      ks bílek
    • 120
      g ořechy (Mleté)
    • 100
      g hladká mouka
    • čokoládová poleva
    • 200
      g cukr
    • krém (Podle chuti)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bílky s cukrem ušleháme do pěny. Do té přidáme hladkou mouku a mleté ořechy. Hmotu rozdělíme na dva plechy a ve středně vyhřáté troubě upečeme(při 180 °C asi 10 min.) Po vychladnutí spojíme jakymkoliv krémem, nakrájíme na menší obdélníčky a konce namáčíme v čokoládě.
Zařazení: Moučníky Řezy
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Eva1
    Eva1 |

    25. 10. 2010 22:18

    Cukr používám krupici, aby se bílky lépe vyšlehaly. Hmotu rozetřu na 4 papíry asi 1 cm od kraje.Povrch lehce posypu cukrem. Peču na 200° C. Po upečení ihned překlopím na utěrku a papír strhnu. Pláty spojím krémem a nechám uležet. Nakrájené obdélníčky asi 2,5 x6 polévám čokoládou pomocí mašlovačky. Dávám1

  • Marcela Kottová
    Marcela Kottová |

    20. 10. 2006 22:30

    povedly se moc a moc všem chutnali.bála jsem se ale dobře to dopadlo fakt super lepší jak z cukrárny.vanilka

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    17. 10. 2006 17:30

    Pokračování zde: http://recepty.atlas.cz/diskuze_prispevek.asp?id_prispevek=JMNNOOHMQ9 Děkuji za pochopení

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    17. 10. 2006 12:48

    Pokud to plánujete na víkend, možná by to šlo, ale musím tenhle nápad probrat doma:-))

  • Airan
    Airan |

    17. 10. 2006 11:39

    Jarusko, do Prahy jezdeji dostavniky:-)))

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    17. 10. 2006 11:13

    Jééé, to mě mrzí, že se do Prahy nemám jak dostat:-(((((( Taky bych vás ráda všechny viděla.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    17. 10. 2006 07:50

    Já dělám nejčastěji klasický máslový krém ( s pudinkem nebo moučnou kaší ) a dochucuji praženými strouhanými ořechy nebo kokosem.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    17. 10. 2006 06:53

    Lidka, som za, klub na pokec sa rozrastá : )))

  • ANNA POLÁKOVÁ
    ANNA POLÁKOVÁ |

    16. 10. 2006 18:50

    no to by mohla být mňamka, miluju štafetky, prosím dámy,poraďte mi recept na nějaký lehký krém, a když jsme u těch laskonek, ty miluje manžel, nemáte někdo recept. díky :-Danna

  • Airan
    Airan |

    16. 10. 2006 18:25

    Lidko, ja jsem pro! Vitej do klubu:-))))

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    16. 10. 2006 17:58

    Pokud byste mě vzaly do klubu, donesu štafetky :-). V Praze pracuju.

  • Airan
    Airan |

    16. 10. 2006 13:53

    Teri, uz se tesim na tvuj prijezd do Prahy a laskonky ti urcite sezenu. Pocitej s tim:-))

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    16. 10. 2006 13:53

    Ďakujem, hneď si ho nájdem a dám medzi obľúbené. Určite vyskúšam. A kúpim si aj v Prahe. Váš bude určite lepší ako z cukrárne : )))

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    16. 10. 2006 13:24

    Terezko, v každé normální cukrárně je mají. Laskonky jsou oválky slepené krémem. Štafetky jsou buď hranolky nebo oválky promazané několika vrstavmi krému a konce mají máčené v čokoládě. Jinak originál recept na štafetky mám ve svých receptech. Osobně to je můj nejmilejší dortík, doporučuji vyzkoušet.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    16. 10. 2006 13:06

    Lidka, v novembri pôjdem do Prahy, dostať ich bežne v cukrárni ?

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    16. 10. 2006 09:17

    Terezko, i u nás jsou laskonky oválky - je to taková bílá křupavá hmota. Štafetky jsou skutečně něco jiného...zkuste si je objednat v cukrárně až budete v Praze, uvidíte.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    16. 10. 2006 07:22

    Lidko, rozdiel je v tom, že na laskonky sa cesto nepečie v celku, ale robia sa oválky, ktoré sa zlepujú krémom.

  • Marcela Kottová
    Marcela Kottová |

    13. 10. 2006 21:47

    Hned jak upeču věnečky a zbudou mi bílky vyzkouším štafetky.Já vždy ze zbylých bílků dělala kokosovou buchtu ale štafetky od sousedky měly veliký úspěch.Myslím že jde každou placku přepůlit a dát 4 placky na sebe co???nebude to lepší budou vyšší.Jen dvě placky na sebe je moc nízké.Zkusím a dám vědět jak to dopadlo.vanilka

  • bramborka
    bramborka |

    13. 10. 2006 18:38

    Právě si pochutnáváme,mohu doporučit jsou výborné.Dávám rozhodně za 1*.

  • Margita
    Margita |

    13. 10. 2006 17:19

    Robila som, vynikajúce, časť žĺtkov som použila do čokoládovej plnky. Nemusia sa dať odležať, iba snáď je lepšie ich skonzumovať na druhý deň . Hodnotím 1.

  • Di
    Di |

    13. 10. 2006 16:49

    Laskonky se buď vykrajují nebo se na plech stříkají oválky. Pak se slepí krémem a kraje se mohou třeba omočit ve strouhanách ořeších.

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    13. 10. 2006 11:11

    Teď jsem zmatená...laskonky jsou neco úplně jiného. Recept na štafetky tu mám také, ale tam je poměr bílků jiný, jsem z toho nějak zmatená.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    13. 10. 2006 07:06

    U nás sa to volá laskonky : )))

  • Květa
    Květa |

    12. 10. 2006 09:49

    Lze péct jako vánoční cukroví. V tom případě - musí se štafetky odležet a jak dlouho? Děkuji

  • as
    as |

    12. 10. 2006 09:25

    Jak jsou hotové štafetky vysoké?

  • Anonym
    Anonym |

    11. 10. 2006 20:06

    Dekuji za recept, stafetky mely velky uspech. Jelikoz nepiju kavu tak jsem je naplnila cokoladovym kremem,na ktery jsem pouzila cast zloutku.

  • Anonym
    Anonym |

    26. 3. 2006 16:02

    Moniko vyzkoušejte třeba žloutkové penízky, je to něco jako rakvičky, jenže je to v placičkách

  • Monika
    Monika |

    26. 3. 2006 07:33

    Prosím,mohli byste mi dát typ, co pak s těmi zbylými žloutky? Chtěla bych to zkusit.Děkuji.

  • jitka
    jitka |

    25. 3. 2006 20:02

    Právě jsem ho dodělala,děkuju Andreo za komentář,díky němu jsem si na to troufla a musím jen potvrdit,že je vážně skvělý.Plnila jsem kávovým krémem,máčela v čokoláděa nahoru ještě ´posadila´ořech.

  • Andrea M.
    Andrea M. |

    14. 5. 2005 16:51

    Už jsem je dělala několikrát a měla jsem velký úspěch!Chutnají jako z cukrárny,jen jsem nevěřila,že těsto vystačí na dva plechy.Vystačí!Kdo rád mlsá,vřele doporučuji!