Špízy z mletého (nejen) krůtího masa

Hodnocení:

Moje:

-
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g krůtí maso mleté (může být i kuřecí, vepřové...)
    • 1
      ks cibule menší
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 0,5
      lžička kari koření
    • 1
      stroužek česnek
    • tymián s oreganem=dohromady půl lžičky
    • pepř mletý
    • sůl
    • olej na potření špízů

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso promícháme s vejcem, drobně pokrájenou cibulkou a rozdrceným česnekem.
2
Směs ochutíme solí, pepřem, tymiánem, oreganem, kari a přisypeme mouku, dobře promícháme a necháme 30 minut odležet. Špejle překrojíme na půl, namočíme ve vodě, aby nasákly. Pak každou špejli podélce obalíme masovou směsí (asi 4 - 5 cm váleček), kterou ke špejli důkladně přitiskneme - kousek špejle necháme koukat, poslouží k držení.
3
Špízy potřeme olejem, rozložíme na plech s pečícím papírem a v troubě vyhřáté na 180°C upečeme dozlatova. Špízy podáváme s různými pikantními omáčkami, dipy, zeleninovým salátem a pečivem (bramborem).
4
* Lze i grilovat!
Zařazení: Maso Vepřové Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Natalie Racova
    Natalie Racova |

    24. 4. 2016 10:58

    Delala jsem je jiz po druhe a nevim zda byly lepsi se studenymi omackami a veckami nebo s bramborovou kasi. Oboji melo sve kouzlo a oboji chutnalo bezvadne. Mozna jen holcicky by uprednostnily spise tu kasi, ktera je blizsi jejich jidelnicku.

  • Danuše z Pce
    Danuše z Pce |

    3. 12. 2014 19:13

    právě se dělají a voní - budou s bramborem a okurkou

  • P.Šilhavá
    P.Šilhavá |

    26. 6. 2014 10:39

    Vynikající recept,chuťově dobře sladěné.Děkuji

  • rajtááák
    rajtááák |

    2. 5. 2014 17:45

    nedrží nám to na špejli, leč stejně to proženeme troubou :-D nemůže to dopadnout jinak, než dobře ;-)

  • Jája
    Jája |

    2. 11. 2013 08:13

    Tak se povedlo, sice bez špejlí, jako karbanátky a s rozmarýnem místo tymiánu, ale byla to teda pochoutka! :-) Určitě doporučuji ;-)

  • Jája
    Jája |

    1. 11. 2013 11:41

    Zrovna je jdu vyzkoušet, tak doufám, že se podaří a budou manželovi chutnat ;-)

  • Hani
    Hani |

    26. 6. 2012 16:52

    Mňamka <:-) <3

  • Pepi
    Pepi |

    21. 3. 2012 16:54

    Výborné, obešla jsem se bez špejlí a už se těším až je zkusíme venku na grilu. :-)

  • Radka
    Radka |

    15. 12. 2011 11:27

    Tymián ani oregano jsem doma neměla ale na kráse to neubralo, díky.

  • Voženílková
    Voženílková |

    11. 8. 2011 17:39

    Výborné!

  • Dana Koutníková
    Dana Koutníková |

    28. 7. 2011 14:54

    Vřele doporučuji, už jsme je zkoušeli taky a špízy neměly chybu. Měli jsme z nich takové bambulky na špejli :-P :-* , Dana.

  • M. Edita
    M. Edita |

    24. 6. 2011 14:27

    Mleté maso na špejli připravuji moc ráda. Kari dejte klidně celou lžičku, je to moc dobré ;-) !

  • Romča
    Romča |

    2. 5. 2011 18:51

    Připravovala jsem je na čarodějnice, pekli jsme na alobalových táckách společně s grilovanou zeleninou, než se zatáhly, trochu se chytaly, příště musím tácek potřít tukem a bude to určitě brzo. Ty špejle v mase jsou šikovné.