Autor:

Špízy z mletého (nejen) krůtího masa

Snadné
Porce: 2
Ingredience
Krůtí maso
mleté (může být i kuřecí, vepřové...)
500 g
Cibule
menší
1 ks
Vejce 1 ks
Hladká mouka 1 lžíce
Kari
koření
1/2 lžička
Česnek 1 stroužek
Tymián
s oreganem=dohromady půl lžičky
 
Pepř mletý  
Sůl  
Olej
na potření špízů
 
Špízy z mletého (nejen) krůtího masa

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové, Drůbeží

Maso promícháme s vejcem, drobně pokrájenou cibulkou a rozdrceným česnekem.
Směs ochutíme solí, pepřem, tymiánem, oreganem, kari a přisypeme mouku, dobře promícháme a necháme 30 minut odležet. Špejle překrojíme na půl, namočíme ve vodě, aby nasákly. Pak každou špejli podélce obalíme masovou směsí (asi 4 - 5 cm váleček), kterou ke špejli důkladně přitiskneme - kousek špejle necháme koukat, poslouží k držení.

Špízy potřeme olejem, rozložíme na plech s pečícím papírem a v troubě vyhřáté na 180°C upečeme dozlatova. Špízy podáváme s různými pikantními omáčkami, dipy, zeleninovým salátem a pečivem (bramborem).

* Lze i grilovat!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 21 x
1
4.9 21 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 21x)
Základní těsto na palačinky Palačinky opravdu pro každého. Vyzkoušejte úžasné recepty! Články z

Komentáře k receptu: Špízy z mletého (nejen) krůtího masa

Komentáře

  1. Natalie Racova   24.04.2016 | 10:58 | reagovat | závadný

    Delala jsem je jiz po druhe a nevim zda byly lepsi se studenymi omackami a veckami nebo s bramborovou kasi. Oboji melo sve kouzlo a oboji chutnalo bezvadne. Mozna jen holcicky by uprednostnily spise tu kasi, ktera je blizsi jejich jidelnicku.

  2. Danuše z Pce   03.12.2014 | 19:13 | reagovat | závadný

    právě se dělají a voní - budou s bramborem a okurkou

  3. P.Šilhavá   26.06.2014 | 10:39 | reagovat | závadný

    Vynikající recept,chuťově dobře sladěné.Děkuji

  4. rajtááák   02.05.2014 | 17:45 | reagovat | závadný

    nedrží nám to na špejli, leč stejně to proženeme troubou :-D nemůže to dopadnout jinak, než dobře ;-)

  5. Jája   02.11.2013 | 8:13 | reagovat | závadný

    Tak se povedlo, sice bez špejlí, jako karbanátky a s rozmarýnem místo tymiánu, ale byla to teda pochoutka! :-)
    Určitě doporučuji ;-)

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web