Autor:

Guláš z krůtího masa

Snadné
Ingredience
Krůtí maso
na guláš
750 g
Cibule
1-2 větší
2 ks
Rajčata
3-4
4 ks
Mletá paprika
sladká i pálivá
1 lžička
Kmín 1 lžička
Pepř mletý 1 lžička
Česnek 5 stroužek
Majoránka 1 lžička
Hovězí vývar 1 kostka
Olej
nebo sádlo
2 lžíce
Hladká mouka
2-3
3 lžíce
Guláš z krůtího masa

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Cibuli pokrájenou na drobno zpěníme na tuku a chvíli smažíme. Potom shrneme stranou a opečeme nakrájené kousky krůtího masa. Přidáme papriku, pepř, drcený kmín. Když maso pustí šťávu, lehce podlijeme horkou vodou, přidáme bujónovou kostku a dusíme. Maso bude brzy měkké. Ke konci dušení přidáme oloupaná, nakrájená rajčata (trochu protlaku) a necháme je rozvařit. Pak vydusíme na minimum šťávy, stáhneme z vařiče a když se guláš přestane vařit, poprášíme ho moukou, zamícháme, zalijeme studenou vodou a povaříme. Ochutíme majoránkou, drceným česnekem, případně dosolíme. Při podání můžeme posypat několika kroužky cibule.

Podáváme s tím, co máme rádi - ale třeba také s bramboráčky, kroketami nebo výbornými Placičkami z bramborové kaše.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 13 x
1-
4.54 13 5 1
Burger s chobotnicí Originální recepty s mořskými plody Články z

Komentáře k receptu: Guláš z krůtího masa

Komentáře

  1. Tonda   16.11.2016 | 15:54 | reagovat |

    Zkusil jsem ho uvařit a žádná věda to není ; jen jsem místo normální, běžné a sladké červené papriky, dal sice také červenou, ale uzenou ; výsledek je naprosto senzační ! ! ! Zkuste to a uvidíte sami :-)

  2. deluxe0   23.02.2015 | 20:45 | reagovat |

    perfektní nemá chybu mohu doporučit

  3. Martin   31.10.2014 | 22:27 | reagovat |

    Stále netuším proč všichni kazí guláš moukou ? Stačí dát víc cibule a mouka není potřeba. Ono ta pšeničná mouka není nic moc dobrýho.... Víc cibule a bez mouky chutná líp. Zkuste to a uvidíte :)

    1. Di   06.04.2016 | 7:01 | reagovat |

      Martine, to je jenom taková momentální moderní pověra, že pšeničná mouka a lepek škodí. Naši předkové nejedli po staletí nic jiného, tudíž naše stravovací orgány jsou tomu přizpůsobené. :-)

      1. Alena   04.03.2017 | 6:47 | reagovat |

        To bohužel neni pravda, dnešní pšenice je vyšechtěna tak, aby měla daleko více lepku než měla dříve, díky tomu je pro nás škodlivá. A dříve se určitě nejedlo tolik pokrům z mouky jako dnes, jedla se pohanka, jáhly což jsou bezlepkové obiloviny.

  4. Danuška   25.05.2013 | 18:13 | reagovat |

    Zrovna ho vařím! ;-) Akorát dva stroužky česneku je strášně málo <:-) aspoň půl paličky :-P ;-)

  5. Štěpánka   16.03.2013 | 15:30 | reagovat |

    Dnes jsem uvařila k obědu a moc jsme si všichni pochutnali, ještě jsme po obědě chodili s bramboráčky v ruce a máčeli si je do té chutné omáčky :) Oznámkovala bych za jedna, ale nechce se mi přihlašovat :)

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu! Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web