Autor:

Guláš z krůtího masa

Snadné
Ingredience
Krůtí maso
na guláš
750 g
Cibule
1-2 větší
2 ks
Rajčata
3-4
4 ks
Mletá paprika
sladká i pálivá
1 lžička
Kmín 1 lžička
Pepř mletý 1 lžička
Česnek 5 stroužek
Majoránka 1 lžička
Hovězí vývar 1 kostka
Olej
nebo sádlo
2 lžíce
Hladká mouka
2-3
3 lžíce
Guláš z krůtího masa

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Cibuli pokrájenou na drobno zpěníme na tuku a chvíli smažíme. Potom shrneme stranou a opečeme nakrájené kousky krůtího masa. Přidáme papriku, pepř, drcený kmín. Když maso pustí šťávu, lehce podlijeme horkou vodou, přidáme bujónovou kostku a dusíme. Maso bude brzy měkké. Ke konci dušení přidáme oloupaná, nakrájená rajčata (trochu protlaku) a necháme je rozvařit. Pak vydusíme na minimum šťávy, stáhneme z vařiče a když se guláš přestane vařit, poprášíme ho moukou, zamícháme, zalijeme studenou vodou a povaříme. Ochutíme majoránkou, drceným česnekem, případně dosolíme. Při podání můžeme posypat několika kroužky cibule.

Podáváme s tím, co máme rádi - ale třeba také s bramboráčky, kroketami nebo výbornými Placičkami z bramborové kaše.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 20 x
2+
4.5 20 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 20x)
Základní těsto na palačinky Palačinky opravdu pro každého. Vyzkoušejte úžasné recepty! Články z

Komentáře k receptu: Guláš z krůtího masa

Komentáře

  1. Tonda   16.11.2016 | 15:54 | reagovat | závadný

    Zkusil jsem ho uvařit a žádná věda to není ; jen jsem místo normální, běžné a sladké červené papriky, dal sice také červenou, ale uzenou ; výsledek je naprosto senzační ! ! ! Zkuste to a uvidíte sami :-)

  2. deluxe0   23.02.2015 | 20:45 | reagovat | závadný

    perfektní nemá chybu mohu doporučit

  3. Martin   31.10.2014 | 22:27 | reagovat | závadný

    Stále netuším proč všichni kazí guláš moukou ? Stačí dát víc cibule a mouka není potřeba. Ono ta pšeničná mouka není nic moc dobrýho.... Víc cibule a bez mouky chutná líp. Zkuste to a uvidíte :)

    1. Di   06.04.2016 | 7:01 | reagovat | závadný

      Martine, to je jenom taková momentální moderní pověra, že pšeničná mouka a lepek škodí. Naši předkové nejedli po staletí nic jiného, tudíž naše stravovací orgány jsou tomu přizpůsobené. :-)

  4. Danuška   25.05.2013 | 18:13 | reagovat | závadný

    Zrovna ho vařím! ;-) Akorát dva stroužky česneku je strášně málo <:-) aspoň půl paličky :-P ;-)

  5. Štěpánka   16.03.2013 | 15:30 | reagovat | závadný

    Dnes jsem uvařila k obědu a moc jsme si všichni pochutnali, ještě jsme po obědě chodili s bramboráčky v ruce a máčeli si je do té chutné omáčky :) Oznámkovala bych za jedna, ale nechce se mi přihlašovat :)

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání
Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie! Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie!
Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek? Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web