Chřestový krém - polévka

Hodnocení:

Moje:

30 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g bílý chřest čerstvý
    • 100
      g máslo
    • 20
      g hladká mouka 15-20
    • 2
      l drůbeží vývar
    • 100
      ml smetana
    • pepř mletý
    • muškátový oříšek
    • cukr
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Chřest oloupeme a nakrájíme na kousky 3 až 4 cm. dlouhé. Do teplé vody (asi 1 litr) přidáme sůl, cukr, třetinu másla a kousky chřestu. Vaříme asi 10 minut. Zbylé máslo zahřejeme a připravíme světlou jíšku. Chřest vyndáme z vývaru a jíšku zalijeme kuřecím vývarem a vývarem z chřestu. Polévku necháme asi 10 minut provářet, pak do ní vmícháme smetanu a přidáme chřestové hlavičky a pokrájený zbytek chřestu (nebo použijeme na salát). Nakonec polévku osolíme, přidáme pepř, muškátový oříšek.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    25. 5. 2013 21:06

    Vyzkoušeli jsme, ale z toho postupu, jak je zde uvedený, se nám nepodařilo udělat krém. Polévka byla chuťově dobrá, ale nebyla hustá. Ale zrovna v polévkách nejsem moc zkušený kuchař, možná kdyby to vařil někdo zkušenější, krém se mu z toho vyvede... nevím...