Autor:

Kynutý ořechový závin

Snadné
Těsto
Hladká mouka 400 g
Cukr 70 g
Máslo 70 g
Droždí 1/2 kostka
Mléko 200 ml
Vejce 2 ks
Nasekané ořechy  
Náplň
Vlašské ořechy 200 g
Cukr 100 g
Mléko 200 ml
Vanilkový cukr 1 balení
Hnědý rum 2 lžíce
Dětské piškoty  
Kynutý ořechový závin

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Záviny

Těsto: Droždí rozmícháme v části vlažného mléka, lžičky cukru a necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, cukr, rozehřáté máslo, kvásek, 1 vejce a tolik zbylého vlažného mléka, abychom zadělali vláčné nelepivé těsto. Těsto rozválíme na pomoučeném válu a potřeme ořechovou náplní, zavineme a dáme na plech s pečícím papíem. Závin potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme nasekanými ořechy a necháme 15 minut kynut. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C po obu cca 30 min.

Náplň: Mléko zahřejeme, přisypeme oba druhy cukru a ořechy a necháme přejít varem. Odstavíme z ohně, přidáme rum, zahustíme drobečky z piškotů a promícháme.
Komu se nechce dělat náplň, může závin plnit koupenou náplní (ořech, mák......)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
1
4.82 11 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 11x)
Vorarlbersko Vorarlbersko - recepty a speciality rakouské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Kynutý ořechový závin

Komentáře

  1. Helča   29.09.2016 | 17:53 | reagovat | závadný

    Výborný!! ;-)

  2. Helča   29.09.2016 | 17:51 | reagovat | závadný

    Těsto je výborné, dobře se s ním pracuje. Výborné! ;-)

  3. Binky   20.09.2016 | 19:59 | reagovat | závadný

    už nebudu dělat jiný, mám doma 4 vybíravé chlapy a těm tááááák moc chutnal :)

  4. Aja   13.03.2016 | 1:06 | reagovat | závadný

    Ja se pridavam , neskutecny zavin a rychle hotovy. Uz jiny delat nebudu. Delala jsem z dvojite davky, jeden orechovy a jeden s kakaovou naplni. Oba vyborne , priste zkusim z jablky. :-) :-)

  5. iva   21.05.2015 | 18:26 | reagovat | závadný

    Teď jsem dopekla a okoštovala. Je to výborné, budu muset závin bránit vlastním tělem, aby vydržel na snídani. Doporučuji :-))

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web