Kynutý závin

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg polohrubá mouka (nebo polovina hladké a polovina hrubé)
    • 125
      g hera
    • 0,5
      sklenice olej
    • 115
      g cukr
    • 3
      žloutek
    • 1
      kostka droždí
    • 0,5
      l mléko
    • citronová kůra
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vypracujeme kynuté těsto podle návodu.
2
Těsto rozdělíme na 4 díly. Každý rozválíme na pomoučněném vále na plát asi 8 mm silný, který potřeme libovolnou nádivkou. Svineme ho a vložíme po délce na vymaštěný plech nebo pekáč. Záviny potíráme tukem, necháme kynout jako buchty a stejně tak i pečeme.
3
Pro inspiraci:
4
Jablková nádivka: 500 g jablek, 100 g krystalového cukru, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce vody, 50 g rozinek.
5
Čistá a na plát pokrájená jablka posypeme krystalovým a vanilkovým cukrem, polejeme horkou vodou a přikryté dusíme, až změknou. Nakonec přidáme čisté rozinky.
Zařazení: Moučníky Záviny
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Zdeněk Kopeček
    Zdeněk Kopeček |

    29. 10. 2016 14:17

    Co by mělo zabránit aby závin při pečení nepopraskal? Při jaké teplotě závin péci a kolik minut. Děkuji za odpověď.

  • L
    L |

    29. 8. 2012 20:12

    Opravdu vynikající těsto, chuťově i na přípravu, bylo toho až překvapivě hodně, nejsem zkušená kuchařka, proto mi nedošlo, že uváděná nádivka rozhodně nevystačí na celé těsto, spíše jen tak na dva díly, další dva jsem tedy improvizovaně potřela tvarohem a dobré to je také :-)

  • jmuell1
    jmuell1 |

    16. 7. 2012 10:45

    Výborný recept. S těstem se skvěle pracuje a je opravdu moc dobré. Díky.

  • recepty73
    recepty73 |

    17. 10. 2010 10:34

    Jelikož dělám většinou řidší náplně,které rádi vytékají(tvarohová,jahodová,meruňková,pudinková...),rolády vkládám do formy(hřbet,věnec,bábovka...),pak je dobrý výsledek zaručený:-))