Autor:

Kynutý závin

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka
(nebo polovina hladké a polovina hrubé)
1 kg
Hera 125 g
Olej 1/2 sklenice
Cukr 115 g
Žloutek
Droždí 1 kostka
Mléko 1/2 l
Citronová kůra  
Sůl 1 lžička
Kynutý závin

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Záviny

Vypracujeme kynuté těsto podle návodu.

Těsto rozdělíme na 4 díly. Každý rozválíme na pomoučněném vále na plát asi 8 mm silný, který potřeme libovolnou nádivkou. Svineme ho a vložíme po délce na vymaštěný plech nebo pekáč. Záviny potíráme tukem, necháme kynout jako buchty a stejně tak i pečeme.

Pro inspiraci: Jablková nádivka: 500 g jablek, 100 g krystalového cukru, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce vody, 50 g rozinek.
Čistá a na plát pokrájená jablka posypeme krystalovým a vanilkovým cukrem, polejeme horkou vodou a přikryté dusíme, až změknou. Nakonec přidáme čisté rozinky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
2+
4.29 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 7x)
Sibirky s malinovým přelivem Domácí zmrzlina - jak na ni? Články z

Komentáře k receptu: Kynutý závin

Komentáře

  1. Zdeněk Kopeček   29.10.2016 | 14:17 | reagovat | závadný

    Co by mělo zabránit aby závin při pečení nepopraskal?
    Při jaké teplotě závin péci a kolik minut. Děkuji za odpověď.

  2. L   29.08.2012 | 20:12 | reagovat | závadný

    Opravdu vynikající těsto, chuťově i na přípravu, bylo toho až překvapivě hodně, nejsem zkušená kuchařka, proto mi nedošlo, že uváděná nádivka rozhodně nevystačí na celé těsto, spíše jen tak na dva díly, další dva jsem tedy improvizovaně potřela tvarohem a dobré to je také :-)

  3. jmuell1   16.07.2012 | 10:45 | reagovat | závadný

    Výborný recept. S těstem se skvěle pracuje a je opravdu moc dobré. Díky.

  4. recepty73   17.10.2010 | 10:34 | reagovat | závadný

    Jelikož dělám většinou řidší náplně,které rádi vytékají(tvarohová,jahodová,meruňková,pudinková...),rolády vkládám do formy(hřbet,věnec,bábovka...),pak je dobrý výsledek zaručený:-))

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web