Mayská horká čokoláda s chilli

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
40 minut
6
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks červená chilli paprička rozpůlená a zbavená semen
    • 1
      l smetana 12%
    • 1
      ks vanilkový lusk podélně rozříznutý
    • 1
      ks skořice
    • 200
      g hořká čokoláda rozlámaná
    • 2
      lžíce hnědý cukr nebo med (může být i víc – podle chuti)
    • 1
      balení smetana ke šlehání
    • 1
      lžíce kakao

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1. V kastrůlku přiveďte k varu 400 ml vody, vložte chilli papričku a nechte bublat tak dlouho, až se voda svaří na polovinu.
2
2. Přeceďte a odvar uchovejte.
3
3. V jiném kastrůlku zahřívejte smetanu, vanilku a skořici, až se začnou na okrajích tvořit bublinky.
4
4. Ztlumte zdroj tepla, přidejte čokoládu a oslaďte. Míchejte, až se čokoláda rozpustí.
5
5. Vypněte a vyjměte vanilku i skořici.
6
6. Po částech přilévejte odvar z chilli a ochutnávejte, aby čokoláda nebyla příliš ostrá.
7
7. Podávejte v malých šálcích ozdobených kopečkem šlehané smetany poprášené kakaem.
8
Přejeme skvělý gurmánský zážitek. ;-)
9
//Zdroj: http://jalapeno.cz
Zařazení: Pokrmy Chuťovky Sladké

Komentáře k receptu

  • Anička
    Anička |

    22. 11. 2015 17:45

    Jo souhlasím, kopírování je hnus :-$ :-$

  • PolReich
    PolReich |

    13. 3. 2015 14:21

    TICHO opisuješ sama...

  • Zdena
    Zdena |

    24. 6. 2014 13:27

    Prosím, neopisujte recepty.