Autor:

Kyprý jablkový koláč

Střední
Ingredience
Bílý jogurt
nebo vanilkový
150 g
Vejce 4 ks
Rostlinný olej 6 lžíce
Cukr 200 g
Citronová kůra 1 lžička
Polohrubá mouka 500 g
Prášek do pečiva 1 balení
Mléko
podle potřeby - trochu
 
Jablka 800 g
Perník na strouhání 100 g
Máslo 50 g
Tuk  
Zakysaná smetana
na ozdobu
 
Kyprý jablkový koláč

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Jogurt rozmícháme s vejci, cukrem, olejem, citr. kůrou a smícháme s moukou s kypřícím práškem (popřípadě s trochou mléka). Hladké těsto vylijeme na vyšší plech, který jsme vymazali a vysypali.

Oloupaná jablka si pokrájíme na plátky, poklademe jimi těsto a posypeme drobenkou připravenou z másla a perníku.

Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dorůžova.

Podáváme pokrájený s kopečkem zakysané smetany navrch.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Reklama
Jste dobrá kuchařka? Zkuste recept na oříškovou baklavu Články z

Komentáře k receptu: Kyprý jablkový koláč

Komentáře

  1. myška   28.11.2016 | 11:11 | reagovat |

    mlíka jsem přidávala víc ale to je detail, koláč je ňam

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web