Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5x
2
4 5 Kynutý táč s ovocem a drobenkou 5 1
Autor:

Kynutý táč s ovocem a drobenkou

90 minut PT0H90M
Střední
Těsto
Polohrubá mouka 500 g
Sušené droždí 1 balíček
Sůl 1/2 lžička
Mléko
250ml
1 hrnek
Hera
rozpustíme
100 g
Vejce 1 ks
Žloutek 2 ks
Cukr krupice 100 g
Ovoce
Borůvky,rybíz,maliny. atd
 
Drobenka
Vanilkový cukr 1 balíček
Moučkový cukr 3 lžíce
Polohrubá mouka 4 lžíce
Máslo 2 lžíce
Kynutý táč s ovocem a drobenkou

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Těsto:
1. Do mísy dáme mouku,cukr,sáček droždí a zalejeme teplým mlékem. Necháme chvíli stát.

2. Přidáme zbytek surovin( sůl,máslo,vejce) Vypracujeme těsto, přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme kynout.

3. Na plech dáme pečicí papír a přibližně 1 hodinu čekáme, než těsto dobře vykyne. Dáme ho na plech a posypeme ovocem, ocukrujeme. Posypeme drobenkou. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů do zezlátnutí krajů, pro jistotu zkusíte píchnout špejlí do těsta zda se nelepí.

Drobenka:
Vše hněteme (nejlépe rukama) až vzniknou žmolky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 5x)
Reklama
Vánočka ze šesti pramenů Skvělé vánočky krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Kynutý táč s ovocem a drobenkou

Komentáře

  1. Anna   20.09.2014 | 12:05 | reagovat | závadný

    Super ;-) :-) 8-)

  2. Vojta   30.06.2014 | 20:48 | reagovat | závadný

    Chutove dobry ale mel jsem tvrdy spodek. Nevite nekdo prosim cim tomu predejit ci co to mohlo zbusobit? Diky za rady jsem novacek

  3. tetabeta62   08.04.2014 | 16:58 | reagovat | závadný

    vybornej kolač dekuji moc určite ho budu delat časteji <:-) :-P

  4. Adrian   06.03.2014 | 0:20 | reagovat | závadný

    Těsto dobrý, jen jsem musel pridat trochu mouky páč se to dost lepilo. Nakonec jsem vykrajoval kolecka a na ty kladl ovoce namisto abych testo vylil na plech. Na plech jsem zvykli delat lite buchty ale kazdy jak chce. Recept je fajn a po upeceni byly kolace jemne a nadychane. Dik :-)

  5. katuskabeluska   18.03.2013 | 18:35 | reagovat | závadný

    Dneska jdu dělat podruhé, táč perfektní 8-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejlepší jahodový sorbet: Zvládne ho každý a osvěží dokonale Nejlepší jahodový sorbet: Zvládne ho každý a osvěží dokonale
Zabijáci vztahů! Co napáchá stejně velkou škodu jako nevěra? Zabijáci vztahů! Co napáchá stejně velkou škodu jako nevěra?
Léto často odhalí víc, než bychom chtěli. Zbavte se mykózy, dokud je čas Léto často odhalí víc, než bychom chtěli. Zbavte se mykózy, dokud je čas
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web