Hrníčková buchta

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek moučkový cukr
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      ks vejce
    • 1
      hrnek mléko
    • máslo na vymazání
    • ovoce dle sezóny

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku, cukr a máslo mícháme tak dlouho, až vznikne "drobení". Z celého množství oddělíme 2-3 hrstky. Do zbytku přidáme prášek do pečiva, vejce a mléko. Umícháme těsto, které nalijeme na vymazaný plech, poklademe ovocem, které nám právě dozrálo na zahádce, posypeme zbytkem "drobení" a ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Moučník je upečený coby dup a není na něm co zkazit !
Zařazení: Moučníky Buchty
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • frak
    frak |

    6. 5. 2015 07:19

    Mouku, cukr a Máslo(ne mléko, jak je chybně uvedeno v receptu).. To jen pro úplné začátečníky, aby se nedivili, že z ěch napsaných ingrediencí drobenka ne a ne vzniknout.... Ale je to fakt dobrota. :-P

  • kája
    kája |

    26. 9. 2014 15:52

    výborná

  • JaHuTkA x-T BLONDYNKA
    JaHuTkA x-T BLONDYNKA |

    28. 8. 2014 15:24

    snazila jsem se to udelat ale buchla nam trouba mam tet 3 roky zaracha...hmmm... :-(

  • X-men
    X-men |

    28. 8. 2014 14:58

    buchta dopadla katastrofalne vyhoreli jsme

  • deluxe0
    deluxe0 |

    23. 9. 2013 20:14

    tak to se povedla mně přidal jsem kompotované jahody luxus

  • taša
    taša |

    5. 2. 2012 15:07

    Buchta je výborná. Dělala jsem ji z mražených kyselých meruněk, takže jsem je posypala vanilkovým cukrem (ty nakladené meruňky). Buchta není vůbec přeslazená. Protože je bez tuku, tak není moc kalorická.