Autor:

Mandle pražené v troubě

Snadné
Ingredience
Mandle - loupané
množství dle chuti
 
Sůl
dle chuti
 
Olej
cca 1 lžíce
 
Ubrousek  
Mandle pražené v troubě

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Slané

Pokud nemáme mandle loupané, tak si je v kastrolku s vařící vodou necháme chvilku spařit, pak scedíme a ještě teplé je vyloupeme. Nevaříme je dlouho, jen spaříme, aby se slupka uvolnila, jinak dostanou průhledný vzhled a ztratí svou bělost. Vyloupané mandle dáme do zapékací misky (pekáčku), do dlaně si nalijeme olej. Všechny mandle v dlaních promastíme. Pokud máme cca 10 dkg loupaných mandlí, lžíce oleje postačí.

Naolejované mandle posolíme dle chuti a vložíme do ROZPÁLENÉ trouby opražit lehce dozlatova. Během pražení promícháme. Mandle musíme během pražení HLÍDAT, doba přípravy je krátká!

Hotové mandle vysypeme na papírový ubrousek tak, aby NEBYLY na sobě!!! Pokud nám budou chladnout ve větší vrstvě, budou „gumové“. Ubrousek se nepoužívá proti nasáknutí mastnoty, ale proti tomu, aby se vařící mandle na studeném talířku „nezarosily“ a nezvlhly! Mandle lze pražit i na pánvi, ale tam není pražení tak dokonalé a je lepší, když jsou rozpůlené.

Není třeba používat více oleje, bohatě postačí ten, který se zachytí na povrchu mandlí před pražením.

Na mandle můžeme použít i koření dle chuti, které na mandle nasypeme těsně před dokončením a do trouby vložíme už jen na pár vteřin, aby nezhořklo.

Na oslavy jsou velmi žádanou chuťovkou. :-))

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 20 x
1
4.95 20 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 20x)

Komentáře k receptu: Mandle pražené v troubě

Komentáře

  1. Anna Kolesová   30.10.2015 | 17:08 | reagovat | závadný

    Mandle se dnes dají koupit už loupané což je úleva, ale čerstvě opražené přímo před mlsáním nic nenahradí. Vynikající rychlé pohoštění třeba ke sklence nikdo neodmítne.

  2. Eva   15.05.2015 | 19:57 | reagovat | závadný

    Bomba :)

  3. Květa   11.05.2013 | 10:56 | reagovat | závadný

    Zbožňuji je <3 a doma upražené, čerstvé, křupavé totiž nemůže nahradit sáček pražených kupovaných.

  4. Brabcová   17.02.2012 | 12:49 | reagovat | závadný

    Měla jsem ještě zbylé mandle od vánoc a hledala buchtu do které by se hodily. Buchta bude bez mandlí, pečené mandličky si dáme radši.

  5. Kamila Č.   28.12.2011 | 20:18 | reagovat | závadný

    Dělám je steně.Při oslavách na stole nesmí chybět a jsou pryč jako první :-P .

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web