Kynutý koláč s tvarohem

Hodnocení:

Moje:

75 minut
1
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      ml mléko polotučné
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 30
      g droždí
    • 250
      g hladká mouka
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ks žloutky
    • 100
      g máslo
  • Náplň
    • 500
      g tvaroh
    • 250
      g moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 35
      g vanilkový pudink
    • citron 1/2 kůra a šťáva
    • 2
      lžíce rozinky namočených v tuzemáku

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Polovinu mléka mírně ohřejte a rozmíchejte v něm vanilkový cukr a rozdrobené droždí. Na teplém místě nechte vzejít kvásek. Do mísy prosejte obě mouky. Cukr, sůl a žloutky rozmíchejte ve zbylém mléce a vlijte do mouky spolu s kváskem a rozpuštěným máslem. Uhněťte měkké nelepivé těsto. Zakryjte je utěrkou a na teplém místě nechte kynout, až zdvojnásobí objem. Tvaroh rozmíchejte s cukrem, žloutky, vanilkovým pudinkem, citronovou kůrou a šťávou. Těsto rozválejte na plát a přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Na povrch rozetřete tvarohovou náplň a posypte rozinkami. Upečte v troubě na 180 °C, asi 30 minut.
Zařazení: Chuťovky Moučníky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.