Makový koláč s rebarborou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto do kulaté formy 28 cm
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 60
      g mák mletý
    • 1
      ks prášek do pečiva necelý
    • 250
      g rebarbora oloupaná a pokrájená, cca 200 -
    • 1
      ks vejce
    • 100
      g máslo nebo Hera, rozpuštěné
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 170
      g cukr krupice
    • 1
      dl mléko dle hustoty těsta +/-
    • 0,5
      balíček skořicový cukr na posypání
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme rozpuštěný tuk, mléko, mouku, prášek do pečiva, mák, skořici a řádně promícháme. Do těsta vmícháme pokrájenou rebarboru, naplníme koláčovou formu, uhladíme a posypeme skořicovým cukrem. Dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dorůžova, vyzkoušíme špejlí.
2
Po vychladnutí rozkrájíme a podáváme. Můžeme ještě posypat moučkovým cukrem.
3
*Lze upéct i jako bábovku.

Komentáře k receptu

  • Hana
    Hana |

    10. 5. 2016 14:54

    Naše dnešní odpolední svačina byla tahle rychlá dobrá vláčná buchta. Nic těžkého a časově náročného.