Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu

Snadné
Těsto
Mléko
hrneček=200ml
1 hrnek
Vejce
celé
1 ks
Cukr 5 lžíce
Hera 5 lžíce
Vanilkový cukr 1 balíček
Citronová kůra 1 lžíce
Polohrubá mouka 3 hrnek
Droždí
sušeného
1 lžička
Žmolenka
Hrubá mouka 5 lžíce
Cukr 4 lžíce
Máslo 2 lžíce
Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Do domácí pekárny vložíme ingredience na těsto v uvedeném pořadí a zapneme program TĚSTO (Eta). Po ukončení programu těsto vyjmeme, rozprostřeme na pekáč, poklademe ovocem (např. rozmačkané meruňky, švestky apod. nebo marmeláda...), posypeme žmolenkou a dáme péct do trouby (horkovzdušná 170 °C cca 20 min.). Vynikající, vláčné i druhý den.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 13 x
1
5 13 5 1
Reklama
Recept na skvělé domácí tiramisu Články z

Komentáře k receptu: Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu

Komentáře

  1. Hedvika   06.08.2015 | 19:41 | reagovat |

    Zdravím vás. :-) Ráda bych se zeptala , jestli jste zkoušela v tomto receptu dát místo polohrubé mouky hladkou a s jakým úspěchem ? :-) Také by mne zajímalo jak dlouho koláč vydrží vláčný než ztvrdne, pokud se nesní hned. Předem díky za odpověď ráda bych ho zítra vyzkoušela. H. ;-)

  2. Marketa.A85   06.02.2015 | 17:11 | reagovat |

    Dnes jsem buchtu pekla poprvé, ale rozhodně ne naposledy! Dala jsem navrch švestky, jablka a borůvky, ještě o trochu více drobenky a opravdu nemá chybu!! ;-) Po upečení jsem jí horkou posypala skořicovým cukrem, ale krásně voněla už předtím!

  3. Jana   05.08.2014 | 21:48 | reagovat |

    Vynikající,povedl s enapoprvé,peči dnes znovu,děkuji za recept

  4. zdeňka s.   28.06.2013 | 19:53 | reagovat |

    Dala jsem půlku kostky droždí,měla jsem doma vaničku tvarohu,tak jsem těsto potřela tvarohem a na to rybíz,je to dobrota,těsto je lehounké jako peříčko. Jen žmolenku si příště udělám svoji ,tahlle se úplně rozpustila.Ale to je detail.Dávám 1.

  5. zdeňka s.   26.06.2013 | 21:38 | reagovat |

    Sušené droždí nepoužívám,kolik mám dát z kostky,půlku?Děkuji

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web