Autor:

Vepřové koleno na černém pivě

Střední
Ingredience
Vepřové koleno
větší
1 ks
Pivo - černé 1/2 l
Prolisovaný česnek
4 - 6
6 stroužek
Cibule
osmažená
2 ks
Hořčice plnotučná 3 lžíce
Mletá paprika  
Sůl  
Pepř celý  
Bobkový list 4 ks
Kmín  
Nové koření
6-7
6 ks
Voda  
Instantní jíška
na zahuštění
 
Pomůcky
provázek, alobal
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Vykoštěné koleno pokrájíme mřížkou, do které vetřeme česnek, hořčici, sůl, pepř, kmín a papriku. Koleno srolujeme a převážeme provázkem, vložíme do pekáče, přidáme nové koření a bobkový list, zalijeme pivem, přikryjeme alobalem a pečeme při 180-ti stupních asi 1,5 hodiny. Občas podlijeme, je-li třeba. Před dopečením odebereme alobal a dopečeme dokřupava. Osmažíme si cibuli do zlatova, přilijeme k ní šťávu z masa a malinko zahustíme jíškou. Tímto sosem pak plátky masa poléváme. Podáváme s chlebem, křenem, hořčicí, okurkou, ale můžeme i s bramborovým knedlíkem, špenátem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
1
4.82 11 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 11x)
Filetujeme kapra krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Vepřové koleno na černém pivě

Komentáře

  1. Hánová   12.02.2012 | 8:51 | reagovat | závadný

    Můžu jen vřele doporučit, koleno bylo naprosto bezkonkurenční!!!

  2. Barča   09.08.2011 | 17:52 | reagovat | závadný

    Velký dík, povedlo se :-)) !

  3. Sládková Pavla   30.07.2011 | 10:54 | reagovat | závadný

    Připravovala jsem je včera pro přátele.Bylo to něco neskutečně dobrého a všem velmi chutnalo.Příště zkusím jako hlavní chod s knedlíkem,vřele doporučuji vyzkoušet!!!

  4. Pája S   26.01.2010 | 19:25 | reagovat | závadný

    Jirko,tak tohle je pecka.O tomto se nemůžu doma ani slůvkem zmínit.Muž by letěl sám do obchodu a koupil kolena hned dvě.Dělávám kuře na černém pivě a je to skvělé,tohle nemůže být horší.Jenom si dovolím poznámečku,tu cibulku bych dala rovnou k masu ,tak v polovině pečení,ona se rozdusí a dodá štávě chuť a trochu ji zahustí.:-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web