Gulášová krkovička

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 38
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks plátky krkovičky bez kosti - asi 2 cm silné
    • sůl
    • pepř mletý
    • hořčice plnotučná
    • 2
      ks cibule velká
    • sádlo nebo olej
    • 1
      lžíce mletá sladká paprika nebo namíchaná s pálivou
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce majoránka
    • drcený kmín
    • hladká mouka nebo střídka chleba na zahuštění
    • vepřový vývar nebo kostka bujonu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky krkovičky po stranách nakrojíme, aby se nám nekroutily. Naklepeme, osolíme, opepříme a zlehka potřeme hořčicí. Cibuli necháme na trošce tuku zesklovatět, pak na ni dáme z obou stran osmažit plátky masa. Přisypeme papriku, necháme jen krátce zpěnit a vše zalijeme vývarem (nebo vodou s necelou kostkou bujonu). Přidáme nastrouhaný česnek a půl lžičky kmínu, vaříme doměkka. Pak zahustíme moukou rozmíchanou v trošce studené vody nebo nastrouhanou chlebovou střídkou, přidáme majoránku a necháme ještě provařit. Případně ještě dochutíme solí, pepřem nebo česnekem.
2
*Podáváme s knedlíky, noky nebo chlebem a vychlazeným pivem. Na talíři můžeme posypat plátky cibule nebo česneku.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jitka Chocholatá
    Jitka Chocholatá |

    24. 11. 2016 18:25

    Jestli máte doma jedlíka, který má v rodině všechny ženy za vyhlášené kuchařky, nebojte se mu uvařit tuhle dobrotu. Určitě uspějete jako já dneska a sklidíte hromadu chvály.

  • Věra
    Věra |

    4. 1. 2016 19:50

    Vynikající omáčka.Mohu doporučit.

  • Meredith
    Meredith |

    30. 10. 2015 14:49

    Bomba obidek :-*

  • Radka Rousová
    Radka Rousová |

    4. 3. 2015 12:39

    Výborný oběd. Dětem i mně moc chutnalo a manželovi bude určitě chutnat taky. Vybrala jsem krkovici hodně libovou, vypadala skoro jak kotleta.

  • kebule
    kebule |

    22. 3. 2014 11:40

    ani mi to nedošlo a nakrájela jsem jí a stejně je to výbornej gulášek ;)

  • Irena Samková
    Irena Samková |

    8. 11. 2013 10:18

    Dobrý den. Moooc dobrá krkovička, měli jsme jí včera a dnes jí s chutí dojíme. :-) Zahustit chlebem jsem se neodvážila, takže klasicky záklechtkou. Jasná jednička.

  • Jana Wolfová
    Jana Wolfová |

    11. 6. 2013 13:58

    Tak tohle byl prý oběd jako od maminky, což je pro mne pocta, protože tchýně vaří opravdu výborně a ledacos jsem se už od ní naučila. Děkuji.

  • Mariana
    Mariana |

    14. 12. 2012 20:44

    Výborná chuť masa, skvělá chuť omáčky. Zahustila jsem moukou a podávala s houskovým knedlíkem.