Špízy se sýrem a uzeninou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • maso -drůbeží nebo vepřové
    • kabanos ,liberecké párky...
    • tvrdý sýr -eidam(klasický nebo uzený)
    • rozšlehané vejce
    • hladká mouka
    • strouhanka
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso si pokrájíme na plátky a pak na kousky stejně velké jako půlcentimetrové plátky uzeniny a sýra. Střídavě napichujeme na špejli s hrotem. Napíchané špízy obalíme nejprve v mouce, pak ve vejcích a nakonec ve strouhance - nejlépe dvakrát, aby sýr nevytékal při smažení. Smažíme ze všech stran v rozpáleném oleji dozlatova, nepříliš zprudka, aby se propekly. Podáváme s bramborovou přílohou a zeleninovou oblohou.
2
Vejce ve kterých špízy obalujeme, můžeme ochutit různým kořením (paprika, česnek...).
Zařazení: Maso Vepřové Uzeniny

Komentáře k receptu

  • Léńa
    Léńa |

    7. 12. 2016 12:35

    Rychlý a dobrý ;-)

  • Anička
    Anička |

    22. 5. 2014 07:22

    Děkuji, moc jsme si na nich pochutnali, hlavně ten můj :DD

  • Blanka Tučková
    Blanka Tučková |

    17. 8. 2012 19:38

    Byla to docela slušná večeře, všichni se nacpali k prasknutí, tatarka a brambory nechyběly :-D :-P .

  • čičina
    čičina |

    5. 12. 2011 18:09

    výborný!

  • Bimbo
    Bimbo |

    19. 7. 2011 07:08

    dobrůůůtka :-P

  • Petra
    Petra |

    17. 5. 2011 11:48

    Moc dobré :-))

  • Jitka
    Jitka |

    9. 1. 2011 19:31

    Napichuji,pokud je co napichovat,množství taky nikdy nezkoumám.

  • recepty73
    recepty73 |

    9. 1. 2011 19:23

    Simčo,ve většině receptů je množství uváděné.U receptů na moučníky je to i nutnost ;-) .Myslím,že zrovna s receptem tohoto tipu si poradí i začátečník tak,že nic nezkazí ;-)-jde o jednu z mnoha variant na jehly,špízy a ražničí,čili jde i o inspiraci ;-) :-* .

  • Simča S.
    Simča S. |

    9. 1. 2011 18:36

    No já si myslím, že by jsi mohl v té spoustě svých receptů uvádět přibližné množství na 4 porce středních žroutů, jak je v kraji zvykem..... Nebo třeba na 1 porci (a uvést to pak v textu, že jde o 1 porci...). Simča <3

  • recepty73
    recepty73 |

    9. 1. 2011 17:13

    Množství surovin záleží na počtu strávníků ;-) :-) .