Mandarinková mňamka

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 10
45 minut
25
porce
710 kJ

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na těsto:
    • 4
      ks vejce
    • 120
      g cukr krupice
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 120
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
  • Na náplň:
    • 2
      plechovka kompotované mandarinky hmotnost 314 g
    • 1
      kelímek šlehačka
    • 2
      kelímek zakysaná smetana čím hustší, tím lepší
    • 2
      lžíce cukr krupice
  • Na želé:
    • 2
      balení vanilkový pudink
    • šťáva z kompotu z obou doplněná vodou do objemu 750 ml
    • 2
      lžíce cukr krupice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1. Vejce rozšleháme s cukrem krupice a vanilinovým cukrem. Šlehačem šleháme nejdřív při střední rychlosti a pak na nejvyšší, abychom získali téměř bílou hmotu ušlehanou do pěny. Čím více vejce ušleháme, tím kypřejší bude výsledné těsto.
2
2. Snížíme rychlost šlehače na střední a po lžičkách přidáváme prosátou mouku s práškem do pečiva a citronovou kůrou. Takto připravené těsto rozetřeme na plech s vyšším okrajem a vyložený pečícím papírem. Vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme na střední mřížce, dokud korpus na povrchu nezpevní a nezezlátne.
3
3. Na náplň ušleháme šlehačku tak, aby byla tuhá. Přidáme zakysanou smetanu, okapané mandarinky, cukr a lehce zamícháme. Vzniklou náplň rozetřeme na vychladlý korpus a necháme v chladu trochu ztuhnout. Mezitím připravíme ovocné želé.
4
4. Šťávu z obou kompotů dolijeme vodou tak, abychom získali 750 ml tekutiny. Přidáme cukr a vanilkový pudink v prášku. Vše důkladně rozmícháme a povaříme. Výsledkem by mělo být krásně hladké želé. Až želé trochu vychladne (ale jen trochu, rychle houstne), nalijeme ho na náplň a dáme do chladu ztuhnout.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Kratochvílová Markéta
    Kratochvílová Markéta |

    12. 2. 2015 21:07

    hodně dobrá buchétka:) a příteli moc chutnala a to buchty normálně nejí:)

  • Idi
    Idi |

    7. 8. 2011 18:47

    Tak jsem šlehala a šlehala a výsledek stojí za to ;-) Oceňuji, že nemusím oddělovat a šlehat zvlášť žloutek a bílek. Jinak jsem použila část špaldové celozrnné mouky. Místo šlehačky(kterou jsem neměla) jsem smíchala tvaroh a zakys.smetanu s trochou cukru, nahoru jsem nakrájela kompotované broskve a zalila je želé. Je to moc chutné.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    19. 4. 2011 13:03

    Ty jsou u nás oblíbené ;-) peču i jako dort, jen do pudinku už nepřidávám cukr ;-) foto přiloženo

  • renata
    renata |

    18. 4. 2011 16:57

    znám to pod názvem žravé řezy,je to mňamka :-P