Mandarinková mňamka

710 kJ 170 kalorií kJ
45 minut PT0H45M
Snadné
Porce: 25
Na těsto:
Vejce 4 ks
Cukr krupice 120 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Citronová kůra 1 lžička
Polohrubá mouka 120 g
Prášek do pečiva 1 lžička
Na náplň:
Kompotované mandarinky
hmotnost 314 g
2 plechovka
Šlehačka 1 kelímek
Zakysaná smetana
čím hustší, tím lepší
2 kelímek
Cukr krupice 2 lžíce
Na želé:
Vanilkový pudink 2 balení
Šťáva z kompotu
z obou doplněná vodou do objemu 750 ml
 
Cukr krupice 2 lžíce
Mandarinková mňamka

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky, Řezy, Dezerty

1. Vejce rozšleháme s cukrem krupice a vanilinovým cukrem. Šlehačem šleháme nejdřív při střední rychlosti a pak na nejvyšší, abychom získali téměř bílou hmotu ušlehanou do pěny. Čím více vejce ušleháme, tím kypřejší bude výsledné těsto.

2. Snížíme rychlost šlehače na střední a po lžičkách přidáváme prosátou mouku s práškem do pečiva a citronovou kůrou. Takto připravené těsto rozetřeme na plech s vyšším okrajem a vyložený pečícím papírem. Vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme na střední mřížce, dokud korpus na povrchu nezpevní a nezezlátne.

3. Na náplň ušleháme šlehačku tak, aby byla tuhá. Přidáme zakysanou smetanu, okapané mandarinky, cukr a lehce zamícháme. Vzniklou náplň rozetřeme na vychladlý korpus a necháme v chladu trochu ztuhnout. Mezitím připravíme ovocné želé.

4. Šťávu z obou kompotů dolijeme vodou tak, abychom získali 750 ml tekutiny. Přidáme cukr a vanilkový pudink v prášku. Vše důkladně rozmícháme a povaříme. Výsledkem by mělo být krásně hladké želé. Až želé trochu vychladne (ale jen trochu, rychle houstne), nalijeme ho na náplň a dáme do chladu ztuhnout.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10 x
1-
4.8 10 5 1
Jahody sladké a milované. Vyzkoušejte úžasné a originální recepty Články z

Komentáře k receptu: Mandarinková mňamka

Komentáře

  1. Kratochvílová Markéta   12.02.2015 | 21:07 | reagovat |

    hodně dobrá buchétka:) a příteli moc chutnala a to buchty normálně nejí:)

  2. Idi   07.08.2011 | 18:47 | reagovat |

    Tak jsem šlehala a šlehala a výsledek stojí za to ;-)
    Oceňuji, že nemusím oddělovat a šlehat zvlášť žloutek a bílek. Jinak jsem použila část špaldové celozrnné mouky. Místo šlehačky(kterou jsem neměla) jsem smíchala tvaroh a zakys.smetanu s trochou cukru, nahoru jsem nakrájela kompotované broskve a zalila je želé. Je to moc chutné.

  3. Zita Matejkova   19.04.2011 | 13:03 | reagovat |

    Ty jsou u nás oblíbené ;-) peču i jako dort, jen do pudinku už nepřidávám cukr ;-) foto přiloženo

  4. renata   18.04.2011 | 16:57 | reagovat |

    znám to pod názvem žravé řezy,je to mňamka :-P

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů! Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů!
Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách! Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web