Mandarinková mňamka

710 kJ 170 kalorií kJ
45 minut PT0H45M
Snadné
Porce: 25
Na těsto:
Vejce 4 ks
Cukr krupice 120 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Citronová kůra 1 lžička
Polohrubá mouka 120 g
Prášek do pečiva 1 lžička
Na náplň:
Kompotované mandarinky
hmotnost 314 g
2 plechovka
Šlehačka 1 kelímek
Zakysaná smetana
čím hustší, tím lepší
2 kelímek
Cukr krupice 2 lžíce
Na želé:
Vanilkový pudink 2 balení
Šťáva z kompotu
z obou doplněná vodou do objemu 750 ml
 
Cukr krupice 2 lžíce
Mandarinková mňamka

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky, Řezy, Dezerty

1. Vejce rozšleháme s cukrem krupice a vanilinovým cukrem. Šlehačem šleháme nejdřív při střední rychlosti a pak na nejvyšší, abychom získali téměř bílou hmotu ušlehanou do pěny. Čím více vejce ušleháme, tím kypřejší bude výsledné těsto.

2. Snížíme rychlost šlehače na střední a po lžičkách přidáváme prosátou mouku s práškem do pečiva a citronovou kůrou. Takto připravené těsto rozetřeme na plech s vyšším okrajem a vyložený pečícím papírem. Vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme na střední mřížce, dokud korpus na povrchu nezpevní a nezezlátne.

3. Na náplň ušleháme šlehačku tak, aby byla tuhá. Přidáme zakysanou smetanu, okapané mandarinky, cukr a lehce zamícháme. Vzniklou náplň rozetřeme na vychladlý korpus a necháme v chladu trochu ztuhnout. Mezitím připravíme ovocné želé.

4. Šťávu z obou kompotů dolijeme vodou tak, abychom získali 750 ml tekutiny. Přidáme cukr a vanilkový pudink v prášku. Vše důkladně rozmícháme a povaříme. Výsledkem by mělo být krásně hladké želé. Až želé trochu vychladne (ale jen trochu, rychle houstne), nalijeme ho na náplň a dáme do chladu ztuhnout.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10 x
1-
4.8 10 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 10x)
Velikonoční věnec Velikonoční věnec krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Mandarinková mňamka

Komentáře

  1. Kratochvílová Markéta   12.02.2015 | 21:07 | reagovat | závadný

    hodně dobrá buchétka:) a příteli moc chutnala a to buchty normálně nejí:)

  2. Idi   07.08.2011 | 18:47 | reagovat | závadný

    Tak jsem šlehala a šlehala a výsledek stojí za to ;-)
    Oceňuji, že nemusím oddělovat a šlehat zvlášť žloutek a bílek. Jinak jsem použila část špaldové celozrnné mouky. Místo šlehačky(kterou jsem neměla) jsem smíchala tvaroh a zakys.smetanu s trochou cukru, nahoru jsem nakrájela kompotované broskve a zalila je želé. Je to moc chutné.

  3. Zita Matejkova   19.04.2011 | 13:03 | reagovat | závadný

    Ty jsou u nás oblíbené ;-) peču i jako dort, jen do pudinku už nepřidávám cukr ;-) foto přiloženo

  4. renata   18.04.2011 | 16:57 | reagovat | závadný

    znám to pod názvem žravé řezy,je to mňamka :-P

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web