Vepřová pečeně s kůrčičkou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vepřová pečeně
    • 1
      ks rozmarýn (Malá snítka)
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 15
      ks hřebíček
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      l vývar
    • 700
      g květák
    • 1
      kelímek smetana (Kelímku)
    • 2
      lžíce polohrubá mouka
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná
    • 425
      ml kukuřice
    • 425
      ml máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Na kůži je křížem několikrát nařízneme a propícháme hřebíčky a jehličkami rozmarýnu. Cibule a mrkev oloupeme, nakrájíme na kousky a vložíme do pekáče. Na ně dáme maso, podlijeme troškou vývaru a v předehřáté troubě (elektrický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) pečeme zhruba dvě hodiny. Zbylým vývarem občas přeléváme. Květák očistíme, opláchneme a rozebereme na růžičky. 1/4 l vody přivedeme k varu a květák pod pokličkou asi 10 minut vaříme. Potom jej děrovanou naběračkou vybereme. Ve smetaně utřeme dohladka mouku, vmícháme do květákového vývaru a asi 5 minut povaříme. Přimícháme hořčici, osolíme a opepříme. Kukuřici necháme okapat. V pánvi rozehřejeme tuk a orestujeme na něm květák s kukuřicí. Pečeni vyjmeme z trouby a udržujeme ji teplou. Výpek přecedíme do smetanové omáčky a krátce povaříme - trochou přelijeme pečeni, zbylou pak podáváme zvlášť. Ozdobíme rozmarýnem a petrželkou.
Zařazení:

Komentáře k receptu

  • Lukas Pazdera
    Lukas Pazdera |

    23. 1. 2009 22:13

    trocha to pozmenim,ne mrkev,kokurice ani kvetak,....pak to bude super,ale i tak hodnotim 1

  • dominik straka
    dominik straka |

    20. 12. 2007 16:49

    nic moc