Vepřová pečeně se sušeným ovocem a hruškovou omáčkou

Hodnocení:

Moje:

120 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g vepřová pečeně bez kosti; možno i skůží
    • 3
      lžíce olej
    • 75
      g sušené meruňky
    • 75
      g sušené švestky
    • 0,5
      lžíce kmín
    • 2
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      ks řapíkatý celer stonek
    • 150
      ml sekt nebo hruškového džusu
    • 0,5
      kalíšek knorr bohatý bujon zeleninový na 250ml vývaru
    • 1
      ks hrušky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pomocí nože vytvoříme uprostřed v mase kapsu (případně otvor zvětšíme obrácenou vařečkou až do konce). Ovoce napůlíme a opět pomocí vařečky naplníme maso. Pokud máme na mase kůži, nejprve do pánve nalijeme asi 3 cm vody a maso vložíme stranou kůže do vařící vody a necháme 10 minut povařit. Poté maso vyndáme a kůži nakrájíme příčně do hloubky 0,5cm.
2
Maso osolíme, okmínujeme a potřeme olejem. Nakrájíme cibuli, česnek, celer a zbylé ovoce na kostky a opečeme na oleji. Přidáme navrch maso a vložíme společně do předem rozehřáté trouby (220°C) asi na 15 minut. Poté snížíme teplotu na 175°C, přilijeme sekt a vývar a upečeme maso doměkka (asi 1 hodinu) za občasného přelévání masa vydušeninou.
3
Pokud máme maso s kůží, tak jej ještě zapečeme v troubě pod grilem do křupava. Šťávu propasírujeme přes síto, hrušku oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na kostky, které povaříme v propasírované šťávě. Ochutíme případně solí.
4
Maso nakrájíme na plátky, podlijeme šťávou a podáváme například s rýží a růžičkovou kapustou.
Zařazení: Maso Pokrmy

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.