Autor:

Boršč III.

120 minut PT0H120M
Střední
Ingredience
Hovězí maso 300 g
Červená řepa 600 g
Mrkev 150 g
Petržel 50 g
Cibule 120 g
Hlávkové zelí 600 g
Rajský protlak 90 g
Máslo 100 g
Ocet 30 ml
Cukr 30 g
Světlá jíška 40 g
Pepř celý
6 zrnek
 
Bobkový list  
Sůl  
Vývar  
Zakysaná smetana  
Petrželka
nebo kopr
 
Boršč III.

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Jde poměrně o dost pracné jídlo, ale má tu výhodu, že pokud něco zbyde, je chutné i druhý den (rozpočet je pro 6 osob). Používá se nejen jako polévka, ale i jako lehké hlavní jídlo (večeře).
Nejdříve si dáme do osolené vody vařit hovězí maso - vývar z něj potom použijeme na boršč.
Všechnu zeleninu si očistíme a nakrájíme (nastrouháme na krouhači) na hrubé nudličky. Ve větším kastrolu rozehřejeme 50 g másla, přidáme nakrájenou červenou řepu, zalijeme ji vývarem, přidáme rajčatový protlak a ocet, zakryjeme pokličkou a dusíme asi 30 až 40 minut.
Při dušení řepu občas zamícháme. Nakrájenou mrkev, petržel a cibuli dusíme zvlášť na zbylém másle asi 20 minut a na závěr zamícháme do dušené zeleniny cukr.
Do zbývajícího vývaru vložíme na nudličky nakrájené zelí a povaříme je asi 15 minut, potom přidáme udušenou řepu a ostatní zeleninu, jíšku rozmíchanou ve vodě či ve vývaru, pepř, bobkový list a sůl a povaříme společně asi 20 minut.
Před podáváním dáme na talíř na kostičky nakrájené hovězí maso, zalijeme hotovým borščem, přidáme lžíci smetany a povrch posypeme drobně nasekanou zelenou petrželí nebo koprem. Poznámka: Místo čerstvé červené řepy můžeme použít sterilovanou červenou řepu. Není potom nutné ji dusit na počátku 30-40 minut, stačí i 15 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
1
4.89 9 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 9x)
Reklama
Rybí polévka 4 recepty na lahodné italské polévky Články z

Komentáře k receptu: Boršč III.

Komentáře

  1. LucyJirka   14.10.2012 | 18:27 | reagovat | závadný

    Dobrůtka :)

  2. LucyJirka   14.10.2012 | 18:27 | reagovat | závadný

    Dobrůtka :)

  3. zdeněk n   23.03.2012 | 22:22 | reagovat | závadný

    Buráčkový boršč je vynikající polévka.Já nedusím zeleninu tak dlouho,je to zbytečné, ztrácí se tím spousty vitamínů a pěknou červenou barvu.Na másle podusím cibulku,nastrouhaný celer,mrkev,petržel a červenou řepu,vše čerstvé.Trošku cukru a pod pokličkou bez podlévání nejdéle čtvrt hodiny.Pak dám do základního vývaru,dávám i fazole a párek.Na konci zalít sladkou smetanou,dávám půlku.

  4. kiki   22.01.2012 | 11:33 | reagovat | závadný

    Luxusní :)

  5. MIGULATKO   01.11.2011 | 8:53 | reagovat | závadný

    MNAMKA MOC DOBRÝ.
    :-D

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web