Vepřová plec s krémovou omáčkou, kapustou a brambory

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
50 minut
5
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřová plec
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks kapusta malá
    • 200
      ml smetana 12%
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks rajče
    • 200
      g uzený sýr
    • 1
      dl slunečnicový olej pod maso
    • 500
      g brambory
    • pepř celý
    • mořská sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na proužky a naložíme do oleje, jemně osolíme, opepříme, přidáme rozdrcené stroužky česneku, na proužky nakrájenou jednu celou cibuli, přisypeme lžíci solamylu, promícháme a necháme v chladu cca 30 minut marinovat.
2
Plech vymastíme olejem, posypeme solí a naklademe na něj napůl rozříznuté syrové brambory a dáme péct při 200°C na cca 35 minut.
3
Na rozpálenou hlubší pánev s trochou oleje vložíme marinovanou směs masa, česneku a cibule a za průběžného míchání vaříme. Když je maso měkké a cibule pustila dostatek vody, přidáme na kousky nakrájenou kapustu a dále vaříme až do jejího mírného změknutí. Poté přilijeme smetanu, povaříme, necháme lehce zredukovat a přisypeme nastrouhaný sýr. Odstavíme popř. dochutíme.
4
Měkké brambory posypeme solí, opepříme, dle chuti přidáme sušené bylinky dle libosti.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • anevanu
    anevanu |

    15. 7. 2015 16:38

    rajčata a druhá cibule je jako obloha na talíři tedy podle fotky

  • anevanu
    anevanu |

    15. 7. 2015 16:37

    rajčata a druhá cibule je na ozdobu talíře jako obloha.Tedy došlo mi to až podle fotky :-P

  • zdeňka s.
    zdeňka s. |

    2. 7. 2015 17:51

    Kdy a kam patří rajčata,uvedená v ingrediencích?Snad pod maso při dušení?A ta druhá cibule? Všechno už mám koupené,tak zítra uvařím.

  • anevanu
    anevanu |

    25. 6. 2015 11:38

    nejdříve jsem neměla důvěru protože z kapusty jsem ještě nevařila,ale spojení chuti všech surovin je naprosto dokonalé.Recept je dobře napsán ,jen mi chvilku trvalo ,než mě došlo,že rajče a jedna cibule je na oblohu

  • anevanu
    anevanu |

    25. 6. 2015 11:34

    nejdříve ve mě budila nedůvěru kapusta,protože s ní nevařím.Ale po přečtení hodnocení a kometů ,jsem si řekla,že to zkusím.Udělala jsem dobře,je to opravdu výborný recept a spojení chutí surovin je po uvaření dokonalé

  • anevanu
    anevanu |

    25. 6. 2015 11:34

    nejdříve ve mě budila nedůvěru kapusta,protože s ní nevařím.Ale po přečtení hodnocení a kometů ,jsem si řekla,že to zkusím.Udělala jsem dobře,je to opravdu výborný recept a spojení chutí surovin je po uvaření dokonalé

  • anevanu
    anevanu |

    25. 6. 2015 11:34

    nejdříve ve mě budila nedůvěru kapusta,protože s ní nevařím.Ale po přečtení hodnocení a kometů ,jsem si řekla,že to zkusím.Udělala jsem dobře,je to opravdu výborný recept a spojení chutí surovin je po uvaření dokonalé

  • anevanu
    anevanu |

    25. 6. 2015 11:34

    nejdříve ve mě budila nedůvěru kapusta,protože s ní nevařím.Ale po přečtení hodnocení a kometů ,jsem si řekla,že to zkusím.Udělala jsem dobře,je to opravdu výborný recept a spojení chutí surovin je po uvaření dokonalé

  • blaba1
    blaba1 |

    22. 11. 2013 07:58

    moc dobré chutnalo nám :o)

  • Dominik
    Dominik |

    19. 11. 2012 12:57

    Tak přátelé naprostá lahoda, jen jsem místo oleje na smažení použil špek, a určitě jsem neudělal chybu, jediná poznámka k receptu, nešetřte solí, ale recept na jedničku, příprava mi trvala cca hodinu. Dobrou chuť

  • Janěnka
    Janěnka |

    4. 8. 2011 16:22

    Já to jedla, já to jedla!A byla to lahoda!! ;-) Vřele doporučuji těm, kdo milují "piplání" s jídlem k dokonalé souhře ingrediencí.