Autor:

Vepřová plec s krémovou omáčkou, kapustou a brambory

50 minut PT0H50M
Střední
Porce: 5
Ingredience
Vepřová plec 500 g
Solamyl (bramborový škrob) 1 lžíce
Česnek 2 stroužek
Kapusta
malá
1 ks
Smetana 12% 200 ml
Cibule 2 ks
Rajče 2 ks
Uzený sýr 200 g
Slunečnicový olej
pod maso
1 dl
Brambory 500 g
Pepř celý  
Mořská sůl  
Vepřová plec s krémovou omáčkou, kapustou a brambory

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Maso nakrájíme na proužky a naložíme do oleje, jemně osolíme, opepříme, přidáme rozdrcené stroužky česneku, na proužky nakrájenou jednu celou cibuli, přisypeme lžíci solamylu, promícháme a necháme v chladu cca 30 minut marinovat.

Plech vymastíme olejem, posypeme solí a naklademe na něj napůl rozříznuté syrové brambory a dáme péct při 200°C na cca 35 minut.

Na rozpálenou hlubší pánev s trochou oleje vložíme marinovanou směs masa, česneku a cibule a za průběžného míchání vaříme. Když je maso měkké a cibule pustila dostatek vody, přidáme na kousky nakrájenou kapustu a dále vaříme až do jejího mírného změknutí. Poté přilijeme smetanu, povaříme, necháme lehce zredukovat a přisypeme nastrouhaný sýr. Odstavíme popř. dochutíme.

Měkké brambory posypeme solí, opepříme, dle chuti přidáme sušené bylinky dle libosti.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1
Hovězí svíčková v růžovém pepři Recept na víkend: Hovězí svíčková v růžovém pepři Články z

Komentáře k receptu: Vepřová plec s krémovou omáčkou, kapustou a brambory

Komentáře

  1. zdeňka s.   02.07.2015 | 17:51 | reagovat |

    Kdy a kam patří rajčata,uvedená v ingrediencích?Snad pod maso při dušení?A ta druhá cibule? Všechno už mám koupené,tak zítra uvařím.

    1. anevanu   15.07.2015 | 16:37 | reagovat |

      rajčata a druhá cibule je na ozdobu talíře jako obloha.Tedy došlo mi to až podle fotky :-P

  2. anevanu   25.06.2015 | 11:34 | reagovat |

    nejdříve ve mě budila nedůvěru kapusta,protože s ní nevařím.Ale po přečtení hodnocení a kometů ,jsem si řekla,že to zkusím.Udělala jsem dobře,je to opravdu výborný recept a spojení chutí surovin je po uvaření dokonalé

  3. anevanu   25.06.2015 | 11:34 | reagovat |

    nejdříve ve mě budila nedůvěru kapusta,protože s ní nevařím.Ale po přečtení hodnocení a kometů ,jsem si řekla,že to zkusím.Udělala jsem dobře,je to opravdu výborný recept a spojení chutí surovin je po uvaření dokonalé

  4. blaba1   22.11.2013 | 7:58 | reagovat |

    moc dobré chutnalo nám :o)

  5. Dominik   19.11.2012 | 12:57 | reagovat |

    Tak přátelé naprostá lahoda, jen jsem místo oleje na smažení použil špek, a určitě jsem neudělal chybu, jediná poznámka k receptu, nešetřte solí, ale recept na jedničku, příprava mi trvala cca hodinu. Dobrou chuť

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 typů oblečení, kterých byste se měla okamžitě zbavit! 5 typů oblečení, kterých byste se měla okamžitě zbavit!
Gábi se nebojí zeptat: Jak uspokojit rukou muže lépe, než to dovede on sám? Gábi se nebojí zeptat: Jak uspokojit rukou muže lépe, než to dovede on sám?
Hubnutí a oxytocin: Proč se zamilovaným a spokojeným lidem hubne líp? Hubnutí a oxytocin: Proč se zamilovaným a spokojeným lidem hubne líp?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web