Pečené kuřecí žaludky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Množství dle chuti
    • žaludky kuřecí
    • sůl
    • sádlo nebo máslo a olej
    • cibule
    • česnek
    • drcený kmín nebo celý
    • tymián nebo rozmarýn
    • majoránka
    • mletá paprika sladká nebo pálivá
    • pepř mletý
    • vývar na podlévání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Recept je velmi jednoduchý a nejdůležitější krok je pořádně žaludky očistit. Žaludky ochucujeme v podstatě tím, co máme rádi. Můžeme použít jak koření, tak i bylinky, ale i kořenící směsi (grilovací, na pečeni, na drůbež...). Množství cibule a česneku se nemusíme obávat, udělá nám nakonec výborný sos. Pečení trvá zhruba dvě až dvě a půl hodiny, protože žaludky jsou tuhé a potřebují delší tepelnou úpravu, ale stojí za to si počkat. Předvařovat nedoporučuji, nemají už takovou chuť od koření a bylinek, jako když je pečeme od začátku společně.
2
Pečeme zakryté a až ke konci, když jsou měkké podle našich představ, dopékáme do barvy. Podléváme vývarem nebo vodou a během pečení občas promícháme. Žaludky nejsou tučné, a proto k nim přidáme i trochu másla, sádla nebo oleje, aby se lépe opékaly. Pokud máme rádi zeleninová jídla, ke konci můžeme k žaludkům přidat péct i zeleninu (paprika, cuketa, kedlubna, mrkev, celer...). Pokud chceme, můžeme si udělat kombinaci pečených kuřecích žaludků a vepřového masa. Výborné je také ke konci pečení (15-20 minut) přidat k žaludkům péct očištěná a pokrájená játra. Podáváme s bramborem, bramborovou kaší, pečivem, se zelím...
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Dostálová
    Dostálová |

    6. 10. 2016 12:46

    Pro mne ideální, ne tak tučné jako pečené vepřové maso, ale výborné :-) Manželovi chutnaly zrovna tak a tak ráda a s chutí zopakuji.

  • Iva
    Iva |

    22. 7. 2016 14:57

    To nemělo chybu!

  • Lenka
    Lenka |

    17. 5. 2016 13:56

    Nenapadlo by mě strčit žaludky do trouby, ale musím uznat, že se autor v kuchyni vážně vyzná. Žaludky se tedy musí péct dýl, ale potom je to dokonalá delikatesa :-* :-* :-* :-* :-*

  • Šárka
    Šárka |

    25. 2. 2016 14:52

    Skvělý nápad jak upravit kuřecí žaludky, neměly chybu a oběd byl opravdu senzační. Až budu dělat příště, určitě vyzkouším i s těmi játry, dnes bohužel měli jen mražený a ty já nemusím. Jinak za recept mockrát děkuji.

  • Anna Doležalová
    Anna Doležalová |

    11. 2. 2016 15:09

    Zdravím, musím říct, že to bude asi velmi dobré pro ty, co mají rádi vnitřnosti. Zkusím příští týden, na zbylé dny již mám naplánováno. <3