Autor:

Pečené kuřecí žaludky

Snadné
Množství dle chuti
Žaludky
kuřecí
 
Sůl  
Sádlo
nebo máslo a olej
 
Cibule  
Česnek  
Drcený kmín
nebo celý
 
Tymián
nebo rozmarýn
 
Majoránka  
Mletá paprika
sladká nebo pálivá
 
Pepř mletý  
Vývar
na podlévání
 
Pečené kuřecí žaludky

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vnitřnosti, Drůbeží

Recept je velmi jednoduchý a nejdůležitější krok je pořádně žaludky očistit. Žaludky ochucujeme v podstatě tím, co máme rádi. Můžeme použít jak koření, tak i bylinky, ale i kořenící směsi (grilovací, na pečeni, na drůbež...). Množství cibule a česneku se nemusíme obávat, udělá nám nakonec výborný sos. Pečení trvá zhruba dvě až dvě a půl hodiny, protože žaludky jsou tuhé a potřebují delší tepelnou úpravu, ale stojí za to si počkat. Předvařovat nedoporučuji, nemají už takovou chuť od koření a bylinek, jako když je pečeme od začátku společně.
Pečeme zakryté a až ke konci, když jsou měkké podle našich představ, dopékáme do barvy. Podléváme vývarem nebo vodou a během pečení občas promícháme. Žaludky nejsou tučné, a proto k nim přidáme i trochu másla, sádla nebo oleje, aby se lépe opékaly. Pokud máme rádi zeleninová jídla, ke konci můžeme k žaludkům přidat péct i zeleninu (paprika, cuketa, kedlubna, mrkev, celer...). Pokud chceme, můžeme si udělat kombinaci pečených kuřecích žaludků a vepřového masa. Výborné je také ke konci pečení (15-20 minut) přidat k žaludkům péct očištěná a pokrájená játra. Podáváme s bramborem, bramborovou kaší, pečivem, se zelím...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1
Bábovka z křehkého těsta plněná vejci Vajíčka v osmi skvělých variacích Články z

Komentáře k receptu: Pečené kuřecí žaludky

Komentáře

  1. Dostálová   06.10.2016 | 12:46 | reagovat |

    Pro mne ideální, ne tak tučné jako pečené vepřové maso, ale výborné :-) Manželovi chutnaly zrovna tak a tak ráda a s chutí zopakuji.

  2. Iva   22.07.2016 | 14:57 | reagovat |

    To nemělo chybu!

  3. Lenka   17.05.2016 | 13:56 | reagovat |

    Nenapadlo by mě strčit žaludky do trouby, ale musím uznat, že se autor v kuchyni vážně vyzná. Žaludky se tedy musí péct dýl, ale potom je to dokonalá delikatesa :-* :-* :-* :-* :-*

  4. Šárka   25.02.2016 | 14:52 | reagovat |

    Skvělý nápad jak upravit kuřecí žaludky, neměly chybu a oběd byl opravdu senzační. Až budu dělat příště, určitě vyzkouším i s těmi játry, dnes bohužel měli jen mražený a ty já nemusím. Jinak za recept mockrát děkuji.

  5. Anna Doležalová   11.02.2016 | 15:09 | reagovat |

    Zdravím, musím říct, že to bude asi velmi dobré pro ty, co mají rádi vnitřnosti. Zkusím příští týden, na zbylé dny již mám naplánováno. <3

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit! Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit!
Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů
Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství! Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web