Červená čočka se sýrem

Hodnocení:

Moje:

20 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      miska červená čočka naklíčená
    • 1
      ks mrkev nakrájená
    • 1
      ks bobkový list
    • 0,5
      lžička kurkuma
    • 0,5
      lžička koriandr
    • 3
      ks nové koření
    • 1
      ks kardamom
    • 1
      špetka sůl mořská
    • pohanková mouka na zaprášení
    • sýr Feta, Koliba nebo Brynza

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mrkev, naklíčenou nebo namočenou čočku a koření podusíme 10 minut. Zaprášíme hladkou moukou, promícháme, odstavíme.
2
Vyjmeme koření, případně přidáme špetku soli, posypeme sýrem dle chuti.
Zařazení: Pokrmy Z luštěnin
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. |

    21. 7. 2014 22:41

    Červenou čočku jsem vařila poprvé a zaskočila mne, jak rychle byla uvařená. Konec konců je to na fotce vidět, že jsem ji rozvařila ;-). Ale kombinace se sýrem byla výborná, ještě jsem ji nikdy nedělala a moc mi zachutnala.

  • Dana Vejrostová
    Dana Vejrostová |

    11. 11. 2009 12:08

    Martine, moc děkuji za bezvadnej receptík. Dnes jsme měli k obědu. Přidala jsem ještě trochu cukety. Můj rok a půl starý synátor se jen oblizoval:)

  • Lenciak Lenciak
    Lenciak Lenciak |

    6. 1. 2008 11:43

    ideme si spravit na veceru

  • MartinV
    MartinV |

    13. 2. 2007 11:33

    Terezko, nejraději mám stejně neloupanou klíčenou, nejdříve si ji "vypiplám" v klíčicí misce a pak vařím a jím něco k čemu už mám vztah. Je to alespoň malá náhrada zahrádky (mám jen záhonek 1*4 m)

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    7. 2. 2007 06:54

    Martine, červenú šošovicu treba variť kratúčko, potom je aj pekná :)))

  • Martin Valový
    Martin Valový |

    6. 2. 2007 16:16

    Loupaná červená čočka po uvaření připomíná hrachovou kaši, proto zde používám raději neloupanou namočenou nebo naklíčenou čočku. V případě loupané ji však nenámečejte, a vařit ji stačí 3-4 minuty a nechat 5 minut dojít pod pokličkou.

  • Jaroslava Li
    Jaroslava Li |

    6. 2. 2007 12:54

    Jakou červenou čočku mohu použít, Martine, loupanou nebo neloupanou?