Autor:

Vepřová pečeně se švestkovou nádivkou a jablečným pyré

120 minut PT0H120M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Vepřová kýta  
Sušené švestky 150 g
Jablka
červená
3 ks
Brambory 600 g
Rukola 4 snítka
Mořská sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Kmín 1 špetka
Koření na vepřovou pečeni 1 ks
Pivo - černé 500 ml
Česnek 2 stroužek
Extra panenský olivový olej 1 lžíce
Rozpuštěné máslo 50 g
Hřebíček 10 ks
Skořice - mletá 1 lžička
Voda 400 ml
Vepřová pečeně se švestkovou nádivkou a jablečným pyré

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

1. Rozehřejeme si troubu na 200 stupňů. V kýtě vytvoříme nožem kapsu, do které vtlačíme sušené švestky tak, aby se dala kapsa následně sešít 5 ostrými párátky. Do masa vetřeme sůl a pepř a posypeme kmínem a kořením na vepřovou pečeni. Takto maso orestujeme (zatáhneme) na připravené rozpálené pánvi s olivovým olejem, a to ze všech stran. Připravíme si nádobu na pečení tak, že do ní vlijeme lžíci olivového oleje a uložíme zatáhnuté maso, vložíme do trouby. Za cca 3-5 minut podlijeme vodou do poloviny výšky masa. Necháme péct. Po 60 minutách maso otočíme.

2. Na osminky nakrájíme 3 jablka, vyjmeme jadřince. Připravíme si nádobu na omáčku z jablečného pyré. Rozpustíme v ní 50-100 g másla, vsypeme jablka a zlehounka orestujeme, pomalu dolijeme 500 ml černého piva (černý Kozel) tak, ať příliš nepění, vsypememe hřebíček (8-10 ks), lžičku mleté skořice, necháme 10 minut provařit na mírném ohni. Následně, po vyjmutí všech hřebíčků, obsah nádoby rozmixujeme tyčovým mixérem.

3. Uvaříme si oloupané brambory a nakrájíme brambory na širší dukátky.

4. Po cca 100 minutách pečení dolijeme připravenou omáčku z jablečného pyré a přidáme 2 stroužky lisovaného česneku, promícháme. Necháme dopéct 20 minut.

5. Na připravený nahřátý talíř ukrojte plátek masa s krásnou kresbou nádivky, uložte vařené brambory alá Ital v kuchyni okolo masa a zalijte omáčkou, na to rozsypte nákrajenou snítku rukoly.

6. Dobrou chuť.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Crumble s jablky, mrkví a morkovou drobenkou Recepty z masa a kostí Články z

Komentáře k receptu: Vepřová pečeně se švestkovou nádivkou a jablečným pyré

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jak zhubnout ve 20, 30, 40 a jak v 50 letech? Tohle vážně funguje! Jak zhubnout ve 20, 30, 40 a jak v 50 letech? Tohle vážně funguje!
Tento týden v Ulici: Budou lítat ostrá slova i facky a dojde ke zranění! Tento týden v Ulici: Budou lítat ostrá slova i facky a dojde ke zranění!
Vyzkoušeno před kamerou: Co pomůže na podrážděnou pokožku hlavy? Vyzkoušeno před kamerou: Co pomůže na podrážděnou pokožku hlavy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web