Autor:

Cuketové karbanátky (sekaná)

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Cuketa
mladá, neoloupaná, hrubě nastrouhaná
250 g
Vejce 1 ks
Anglická slanina
nebo Váhalova, moravská...
200 g
Mleté maso - míchané 400 g
Sůl
a pepř dle chuti
 
Česnek
dle chuti, nastrouhaný, cca
3 stroužek
Muškátový květ
- není nutný, dle chuti
 
Strouhanka
dle potřeby, nejlépe ze staršího, ne zcela tvrdého pečiva
 
Olej
na smažení
 
Cuketové karbanátky (sekaná)

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Mleté, Ze zeleniny

Mleté maso dáme do mísy, přidáme pomletou nebo jemně pokrájenou slaninu, nastrouhaný česnek, cuketu, vejce, osolíme, okořeníme a dobře promícháme. Strouhanku přidáme dle potřeby, zhruba z jednoho a půl až ze dvou starších pomletých nebo rozmixovaných rohlíků.

Ze směsi tvarujeme mokrou nebo pomaštěnou rukou karbanátky, které ihned smažíme z obou stran dozlatova. Pokud chceme sekanou, vytvoříme si z mleté směsi šišku, kterou vložíme do vymazaného pekáčku a dáme péct do předehřáté trouby na 190 stupňů, za občasného podlití a přelití výpekem dozlatova.

Podáváme s bramborovou přílohou, čerstvým pečivem, okurkovým nebo jiným zeleninovým salátem, kompotem...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Čokoládový řez s voňavým krémem Speciality, které mají grády Články z

Komentáře k receptu: Cuketové karbanátky (sekaná)

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru
5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá 5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá
Omlazení pro vaši pleť: pleťové masky. Jaké si můžete dopřát v salonech? Omlazení pro vaši pleť: pleťové masky. Jaké si můžete dopřát v salonech?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web