Vepřové závitky plněné sýrem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
60 minut
4
porce
2 440 kJ
autor: Delarue

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g vepřová kýta
    • sůl
    • pepř mletý
    • 150
      g camembert
    • 4
      lžíce brusinky
    • 1
      ks cibule
    • 4
      lžíce olej
    • 4
      lžíce bílé víno
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 250
      ml vývar

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřovou kýtu si nejdříve očistíme a pak ji rozdělíme na 8 plátků. Ty rozklepeme, osolíme a opepříme. Na každý položíme kousek sýra a naneseme lžičku brusinek. Svineme je a převážeme provázkem.
2
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji v kastrole. Přidáme k ní masové závitky a ze všech stran je opečeme. Podlijeme vínem, přiklopíme a necháme podusit zhruba 25 minut.
3
Když už jsou závitky zcela měkké, vyjmeme je z kastrolu a uchováváme v teple.
4
Výpek vyrestujeme na tuk a osmahneme na něm mouku. Přilijeme vývar. Šťávu rozšleháme, asi 10 minut necháme povařit a dochutíme ji.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.