Autor:

"Štafetky" - zákusky, roláda, řez

Střední
Těsto na zákusky, roládu, řez
Bílek 200 g
Vanilkový cukr  
Cukr krupice 160 g
Hladká mouka 70 g
Strouhaný kokos 70 g
Moučkový cukr
na posyp těsta a hotového korpusu
 
Pečící papír  
Krém
Mléko 350 ml
Vanilkový pudink 1 ks
Instantní káva 1 lžíce
Cukr krupice 100 g
Máslo
změklé
130 g
Moučkový cukr
rovná
1 lžíce
Dále
Čokoláda na vaření
a plátek 100 % tuku (Iva, Omega)
 
Hnědý rum  
"Štafetky" - zákusky, roláda, řez

Postup přípravy:

Bílky vyšleháme s cukrem krupicí na sníh. Poté vmícháme vanilkový cukr s kokosem a moukou. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem a rovnoměrně rozetřeme a přes jemný cedníček posypeme těsto. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů dorůžova, cca 10 minut.
Hned po vyndání opět jemně posypeme moučkovým cukrem a zarolujeme. Na délku zarolujeme celý korpus pokud chceme dělat roládu. Pokud chceme dělat zákusky (dortíčky), tak rolujeme z obou kratších stran proti sobě, kde se válečky střetnou uprostřed rolády. Jestliže chceme dělat řez, necháme plát vystydnout a nerolujeme.

Krém:
Mléko uvaříme s pudinkem, kávou, cukrem. Hustý pudink dáme do misky, zakryjeme mikrotenovým sáčkem, aby se nám neudělal škraloup. Necháme zcela vychladnout. Máslo vyšleháme v míse se lžící moučkového cukru do pěny a postupně zašleháváme pudink.

Roláda:
Zchladlou roládu rozbalíme, opatrně sundáme papír, těsto pokapeme rumem, potřeme krémem a opět pevně zarolujeme. Ve vodní lázni nebo mikrovlnce rozehřejeme čokoládu na vaření, po kouskách vmícháme tuk, který nám udělá tekutější polevu, která se nám bude dobře roztírat a celou roládu potřeme. V chladu necháme proležet alespoň přes noc.

Zákusky:
Obě rolády od sebe rozmotáme, sundáme opatrně papír a v polovině plátu korpus rozkrojíme. Oba díly pokapeme rumem, potřeme krémem, pevně zamotáme a dáme do chladna proležet a ztuhnout. Vzniknou nám tedy dvě malé roládky dlouhé 30 cm, které pak nakrájíme na cca 6 cm kousky, jejichž kraje namáčíme do připravené polevy. Necháme zatuhnout a proležet.

Řezy:
Korpus rozkrojíme na tři díly, pokapeme rumem, mezi sebou potíráme krémem a vrstvíme na sebe. Pak polijeme připravenou čokoládou.

Toto je recept z cukrárny, určený k výrobě štafetek. Upravený do domácí podoby a odzkoušený na více způsobů.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 17 x
1-
4.65 17 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 17x)
Jahodovo-rebarborový koláč Tip na víkend: Jahodovo-rebarborový koláč Články z

Komentáře k receptu: "Štafetky" - zákusky, roláda, řez

Komentáře

  1. Marie Rudlová   24.10.2016 | 13:24 | reagovat | závadný

    Pro mne trochu pracnější, nejsem totiž příznivcem piplavých zákusků, ale tohle jsem chtěla zkusit už delší dobu a povedlo se.

  2. Skálová   05.10.2015 | 21:41 | reagovat | závadný

    Výborné, bezvadně popsané.

  3. Helena   05.12.2014 | 17:45 | reagovat | závadný

    Jsou výborné. Já dělala takové decentní řezy, aby se na mikulášské dostalo na všechny a dostalo se jim velkého obdivu.

  4. Lenka   15.03.2014 | 18:38 | reagovat | závadný

    Nepovedl se mi, krém se srazil a těsto je nějaké moc placaté, roztrhlo se mi a myslím, že té náplně je v tom receptu strašně moc, asi polovina krému mi zbyla a taky myslím, že je v tom zbytečně moc cukru - v těstě i v náplni.

    1. recepty73   16.03.2014 | 18:58 | reagovat | závadný

      ...těsto má být "placaté", protože je to těsto na roládu a u té korpus vysoký být nemá, hlavně se nesmí přepéct (přesušit) ...krém je klasický pudinkový a pokud vyšleháte změklé máslo s cukrem do máslového krému a pak postupně přidáváte hustý vychladlý pudink, neměl by nastat žádný problém (šlehat raději pomaleji než zprudka) ...krému se mi nezdá moc, také přijde na to, co děláte, jestli roládu, řez... a cukr si můžete libovolně redukovat dle vlastní chuti ;-)

  5. Jaroslava Bližíková   01.03.2014 | 14:17 | reagovat | závadný

    Zbožňujeme štafetky a tenhle už skoro retro recept se mi moc líbí, protože není ořechový, ale je s kokosem. Určitě je zkusím.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web