Autor:

Kastrůlkové ražniči

Střední
Ingredience
Vepřové maso 750 g
Anglická slanina 250 g
Cibule 3 ks
Máslo  
Kečup - jemný  
Sůl  
Pepř mletý  
Pálivá paprika  
Salám
gothaj
250 g
Kastrůlkové ražniči

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Vezme se kastrůlek, může být i mísa z varného skla (je lepší), na dno se dá kousek másla velikosti vlašského ořechu a pokryje se naklepanými, osolenými a opepřenými malými plátky vepřového. Na ně se naklade hojně cibule nakrájené na kolečka. Další vrstvu tvoří tenké řezy anglické slaniny.

Nyní si připravíme ochucený kečup - do misky dáme kečup, silně se opepří, přidá se pálivá paprika, až se to zdá málem nepoživatelné, ale maso s tou slaninou to klidně snese. Tímto ochuceným kečupem se vrstva slaniny potře. Na to se rozloží kolečka salámu. Pokračuje se zase od masa, až do libovolné výše a taky podle množství počtu strávníků. Končí se vždy masem.

Vloží se do středně vyhřáté trouby a za 45 min. je to hotové. Před doděláním zalijeme půl sklenkou vody nebo vína. Ražničí se musí v troubě péci přikryté, aby maso bylo šťavnaté a zůstal dostatek šťávy.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
5 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 7x)
Rebarborové cheesecaky Tip na víkend: skvělé recepty s rebarborou Články z

Komentáře k receptu: Kastrůlkové ražniči

Komentáře

  1. recepty73   18.10.2010 | 13:53 | reagovat | závadný

    1*

  2. recepty 73   14.03.2010 | 18:29 | reagovat | závadný

    Dělal jsem z plecka,plátky se nekonaly,tak jsem nakrájel na kostičky a místo gothaje použil špekáčky ze sobotního opékání :-),super bašta,bez velkého nádobí :1*.JiříA doporučuji tu mísu z varného skla.

  3. Daniela Kunová   21.08.2008 | 8:33 | reagovat | závadný

    Vcera jsem vyzkousela a opravdu VYBORNE !!!

  4. pavla   08.04.2006 | 1:02 | reagovat | závadný

    vyborne

  5. Petra Šmejkalová   07.03.2006 | 17:45 | reagovat | závadný

    Vypadá to lákavě,takže to určitě vyzkouším a pak dám vědět.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web