Autor:

Šťáva z malin, jahod apod.

Snadné
Na 1 litr usazené čisté šťávy:
Cukr
1,4 kg
 
Kyselina citronová
0,5 lžičky
 
Ovoce
dle možností
 
Šťáva z malin, jahod apod.

Postup přípravy:

Zařazení: Nápoje, Ostatní, Jiné, Pro děti

Štávu zahřejeme na 85 °C (rychle) přidáme cukr a kyselinu, necháme rozpustit. Nevaříme! Plníme do lahví, pevně uzavřeme a skladujeme ve vodorovné poloze. Štávu můžeme udělat i z míchaného ovoce dle Vašich možností, nemusí být jednodruhové. Vydrží celý rok a můžeme používat jako polevu na moučníky, zmrzliny nebo ředit vodou jako obyč. šťávu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 4x)

Komentáře k receptu: Šťáva z malin, jahod apod.

Komentáře

  1. Tereza Jarčušková   17.05.2006 | 15:20 | reagovat | závadný

    Dovolím si odpovedať za p. Štroblovú. Keď prepasírujete ovocie a necháte ho postáť, dole sa vám usadí hustejšia časť, a nad tým máte čistú šťavu, ktorá je čírejšia.

  2. tyna   17.05.2006 | 14:26 | reagovat | závadný

    Nerozumim pojmu "usazena cista stava" - treba kdybych chtela pouzit maliny - maliny rozmixovat, pak precedit a to co dostanu je cista stava? Prosim o odpoved.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web