Šťáva z malin, jahod apod.

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na 1 litr usazené čisté šťávy:
    • cukr 1,4 kg
    • kyselina citronová 0,5 lžičky
    • ovoce dle možností

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Štávu zahřejeme na 85 °C (rychle) přidáme cukr a kyselinu, necháme rozpustit. Nevaříme! Plníme do lahví, pevně uzavřeme a skladujeme ve vodorovné poloze. Štávu můžeme udělat i z míchaného ovoce dle Vašich možností, nemusí být jednodruhové. Vydrží celý rok a můžeme používat jako polevu na moučníky, zmrzliny nebo ředit vodou jako obyč. šťávu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    17. 5. 2006 15:20

    Dovolím si odpovedať za p. Štroblovú. Keď prepasírujete ovocie a necháte ho postáť, dole sa vám usadí hustejšia časť, a nad tým máte čistú šťavu, ktorá je čírejšia.

  • tyna
    tyna |

    17. 5. 2006 14:26

    Nerozumim pojmu "usazena cista stava" - treba kdybych chtela pouzit maliny - maliny rozmixovat, pak precedit a to co dostanu je cista stava? Prosim o odpoved.